Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Τώρα μπορείτε να αποκτήστε μια Porsche 935 σχεδόν...τζάμπα

Ο λόγος για την περίφημη Porsche 935, το θρυλικό αυτοκίνητο της γερμανικής εταιρίας από τα τέλη των '70s.
Βέβαια δεν πρόκειται για ένα κανονικό αυτοκίνητο αλλά για μοντέλο σε... κλίμακα 1:43.
Είναι κατασκευασμένο από την ίδια την Porsche και μάλιστα από το τμήμα Driver's Selection που είναι αρμόδιο για την προώθηση των merchandising προϊόντων της φίρμας.
Εννοείται πως είναι πιστό αντίγραφο του αρχικού μοντέλου του 1977, φτιαγμένο από μέταλλο και φέρει το αγαπημένο livery της Martini.



Σαν αγωνιστικό, η 935 σημείωσε τεράστια επιτυχία κερδίζοντας το LeMans, στο Sebring, τη Daytona και το Νίρμπουρκρινγκ. Όλα αυτά μόνο το 1979!

Η 935 είχε τόσο μεγάλη σημασία για την Porsche που η γερμανική εταιρία αποφάσισε πολύ πρόσφατα να την αναβιώσει ως φόρο τιμή στο ένδοξο μοντέλο.



Η νέα έκδοση είναι εφοδιασμένη με ένα υπερτροφοδοτούμενο flat 6κύλινδρο μοτέρ όπως και το αρχικό μοντέλο ενώ εσκεμμένα έχει δανειστεί στοιχεία από την εξωτερική της εμφάνιση δίνοντας της μια εξαιρετικά petrohead εικόνα!

Όσο για το μοντέλο σε κλίμακα, αυτό στοιχίζει μόλις 90€ και μπορείτε να το προμηθευτείτε από την ίδια την Porsche. Δεδομένης της συλλεκτικής αξίας του μοντέλου η τιμή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ευκαιρία.


Σχόλια