Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

G-Class και Unimog σαρώνουν τα πάντα - video


Η Mercedes είναι συνώνυμη με την λέξη αξιοπιστία και επιτυχία καθώς εδώ και δεκαετίες κατασκευάζει οχήματα που αντέχουν στο χρόνο. Δύο από αυτά είναι η G-Class, το περίφημο "τετράγωνο" off road αυτοκίνητο της και το Unimog, το πλέον διάσημο σκληροτράχηλο όχημα-εργαλείο.

Και τα δύο κουβαλούν στην πλάτη τους ιστορία δεκαετιών αφού η G-Class έχει κλείσει τα 40 χρόνια παραγωγής της, πάντα κατασκευασμένη από το εργοστάσιο της εταιρίας στο Gratz της Αυστρίας.


Η τελευταία γενιά του macho off road κτήνους της Mercedes χρησιμοποιεί δάπεδο τύπου σκάλας με 3 διαφορικά που μπορούν να κλειδώσουν πλήρως και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Όλα αυτά δίνουν απίστευτες εκτός δρόμου ικανότητες στη G-Class που την κρατούν στην κορυφή της κατηγορίας.


Από την άλλη μεριά, το Unimog πρωτοκυκλοφόρησε το 1946 σαν ένα βοηθητικό όχημα για αγροτικές εργασίες. Το αρχικό μοντέλο έπιανε τελική ταχύτητα 50 χιλιομέτρων ενώ τα "αντίπαλα" τρακτέρ μόλις μετά βίας έφταναν τα μισά!
Από τότε τo Unimog έχει εξελιχθεί και χρησιμοποιείται σε κάθε είδους δύσκολη αποστολή. Ως πυροσβεστικό όχημα, ως σωστικό για ορειβάτες, ακόμη και ως τουριστικό για σαφάρι!


Έτσι λοιπόν με την ευκαιρία συμπλήρωσης των 40 χρόνων της G-Class, η Mercedes κυκλοφόρησε ένα video στο οποίο μας δείχνει τα δύο εκτός δρόμου οχήματά της να σαρώνουν κυριολεκτικά τα πάντα στο πέρασμα τους!

Δείτε το video και θα καταλάβετε!

Σχόλια