Οι Αθανασούλας - Ζακχαίος στο Ράλλυ Ακρόπολις με Hyundai i20N R2

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2023 απέχει μόλις πέντε ημέρες και οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος ετοιμάζονται να πάρουν μέρος για άλλη μία φορά στο «Ράλλυ των Θεών». 

Το ελληνικό πλήρωμα, για τρίτη χρονιά συμμετέχει στον εθνικό μας αγώνα με ένα Hyundai i20 N Rally2 και την υποστήριξη της Hyundai Greece

Το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί ορόσημο για τον αγώνα αφού σηματοδοτεί τα 70 χρόνια της ιστορίας του. 


Το EKO Acropolis Rally, από το 2021 που επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC, είναι το σημαντικότερο διεθνές αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται στη χώρα μας και η λάμψη του φέτος θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.


Η εκκίνηση θα δοθεί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και οι φίλοι του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην Υπερειδική Διαδρομή στην Πλατεία Νερού την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου. 


Στη συνέχεια, για τις επόμενες τρεις ημέρες, από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, τα πληρώματα θα «οργώσουν» τα ελληνικά βουνά σε Κορινθία και Στερεά Ελλάδα. 

Το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει ιδιαίτερη σημασία και για τους Λάμπρο Αθανασούλα και Νίκο Ζακχαίο. Στις δύο προηγούμενες συμμετοχές, το 2021 και το 2022, παρά τις αντιξοότητες πιστοποίησαν την ποιότητα τους, προϊόν και της εμπειρίας τους. Την πρώτη χρονιά το ολοκαίνουριο τότε i20 Ν έλυνε ακόμα τα προβλήματα νεότητας και πέρυσι ο Λάμπρος χρειάστηκε να καταβάλει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να καταφέρει να φτάσει έως τον τερματισμό, λόγω μιας σοβαρής επέμβαση στο αριστερό του πόδι, την παραμονή του αγώνα. 


Υπενθυμίζουμε ότι το 2022, οι Αθανασούλας/Ζακχαίος κατέλαβαν την 1η θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων και την 16η θέση στη γενική κατάταξη, ενώ τερμάτισαν 9οι στην κατηγορία WRC2.


Φέτος, ο Λάμπρος και ο Νίκος, έχουν στη διάθεση τους το εξελιγμένο πλέον Hyundai i20 N Rally2. 


Το ελληνικό πλήρωμα, βλέπει μπροστά του μόνο τις ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη του δικαιολογημένα απαιτητικού Έλληνα θεατή, των ανθρώπων της Hyundai Ελλάς και άλλων σημαντικών χορηγιών όπως οι Anassa , Atlas Tapes, Anker, Pietris Catering, AXIA, Apex Sports Greece, Boo Productions S.A. και 4Troxoi


Τα σχόλια του πληρώματος μετά την αγωνιστική δοκιμή που πραγματοποίησαν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Ζήρειας:


Λάμπρος Αθανασούλας: «Είναι μεγάλη η χαρά μας, όπως και η ευθύνη, ότι έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε  στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ιδιαίτερα φέτος που γιορτάζουμε τα 70 χρόνια του αγώνα. Είμαστε σωστά προετοιμασμένοι, ώστε να αξιοποιήσουμε ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο όπως το Hyundai i20N, καθρέπτης άλλωστε του Κορεάτη κατασκευαστή, κυρίως για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων παραγωγής. Η προσπάθεια μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συνδέεται άμεσα με την ευθύνη μας σε σχέση με τη Hyundai Ελλάς και όλους τους χορηγούς μας, που με την υποστήριξη  τους βρισκόμαστε πάλι εδώ. Σημαντικό για την ψυχολογία μας, οι χιλιάδες φίλοι των ράλλυ στην Υπερειδική Διαδρομή στην Πλατεία Νερού και στις Ειδικές Διαδρομές, όπου θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο σε σχέση με ξένους επαγγελματίες και με εξαιρετικούς Έλληνες συναθλητές μας.”


Νίκος Ζακχαίος: «Κάθε συμμετοχή στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι ξεχωριστή εμπειρία και η φετινή θέλουμε και περιμένουμε να μείνει σε όλους αξέχαστη. Επιστρέφουμε στα φιλόξενα μπάκετ του Hyundai i20 N Rally2 και ανυπομονούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε φέτος, που δεν θα μας ταλαιπωρούν προβλήματα των προηγούμενων συμμετοχών. Ο κόσμος πάντα μας δίνει επιπλέον ώθηση και περιμένουμε να τον έχουμε δίπλα μας σε όλο τον αγώνα».


ΔΤ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη