Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Έτσι ίσως να μοιάζει η επερχόμενη Lancia Aurelia

Ένα θρυλικό όνομα επιστρέφει! Ο λόγος για την αγαπημένη μας μάρκα που μεγαλούργησε επί εκατό και πλέον χρόνια, τη Lancia. Φυσικά αυτό είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζαμε είναι πώς επιστρέφει ένα άλλο τεράστιο όνομα της ιταλικής φίρμας, η Aurelia!

Σήμερα η Lancia έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες πρώτες πληροφορίες για την επερχόμενη ηλεκτρική- τί άλλο-ναυαρχίδα της. Η νέα Aurelia λοιπόν θα είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη και αναμένει να πατήσει στο δρόμο το 2026. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο μοντέλο που ανήκει στην crossover κατηγορία θα είναι και το μεγαλύτερο της Lancia με το μήκος του να αγγίζει τα 4.6 μέτρα. Αυτό τοποθετεί την Aurelia απέναντι στις BMW 3 και Mercedes C. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η ιταλική ιστορική μπράντα θα εστιάζει στην πολυτέλεια και όχι τόσο στην σπορ οδήγηση. 

Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση καθώς οι φωτογραφίες αποτελούν εικαστικές απεικονίσεις, το μόνο σίγουρο είναι οτι η Aurelia θα ακολουθεί τη σχεδιαστική ταυτότητα της Lancia όπως την ξέραμε στο παρελθόν, προσαρμοσμένη όμως στο...ηλεκτρικό παρόν. Επιπλέον το νέο crossover θα πατά στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα STLA Medium του ομίλου Stellantis που προορίζεται για ηλεκτρικά οχήματα. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να φέρει μπαταρία από 87 έως 104 kWh υποσχόμενη αυτονομία έως 700 χιλιόμετρα! Στην περίπτωση της Aurelia, θα τοποθετηθούν δύο ηλεκτροκινητήρες με την απόδοση να κυμαίνεται, ανάλογα την έκδοση, από 201 μέχρι και 443 ίππους! Καθόλου άσχημα...

Αν βιάζεστε να δείτε τον πραγματικό σχεδιασμό της νέας Aurelia πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι το 2024 οπότε και θα παρουσιαστεί το καινούργιο Lancia Y. Έτσι θα πάρουμε μια ιδέα του τί μας περιμένει το 2026. Αλλά και το 2028 με την επιστροφή της θρυλικής Delta.

Σχόλια