Αυτό είναι το πλήρες πρόγραμμα του διεθνούς 41ου Ράλλυ Φθιώτιδος (Παν.Π.Ρ. και TER)

Αυλαία στο ΟΑΚΑ για την γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Το δεκαήμερο της γιορτής της αυτοκίνησης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, που ξεκίνησε με την Υπερειδική Διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, έκλεισε σήμερα με τον αγώνα All Stars Race στην ασφάλτινη διαδρομή της αρένας του ΟΑΚΑ.

Πενήντα Έλληνες αγωνιζόμενοι αρκετών κατηγοριών του motorsport -Rally, Αναβάσεων, Ταχύτητας κ.λπ.- απέκτησαν την υπέροχη εμπειρία της αγωνιστικής οδήγησης στα χνάρια που μόλις πριν δέκα ημέρες είχαν πατήσει οι κορυφαίοι rallymen του κόσμου, μέσα στο μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Στάδιο της Ελλάδας.

Ήταν μια σπάνια στιγμή και για τους αγωνιζόμενους και για την ΟΜΑΕ, χάρη στην ευγενική παραχώρηση του Ολυμπιακού Σταδίου από το Υφυπουργείο Αθλητισμού τόσο για τον αγώνα All Stars Drift Race του Σαββάτου, όσο και για τον σημερινό All Stars των άλλων κατηγοριών.

Μπαίνοντας για μια αναμέτρηση με το χρονόμετρο ανά δύο στην ασφάλτινη διαδρομή, οι αγωνιζόμενοι έδωσαν και σήμερα μια παράσταση με αρκετό θέαμα, που απέσπασε το χειροκρότημα των θεατών στο κεντρικό τμήμα και στο δυτικό πέταλο του ΟΑΚΑ. 

Η ΟΜΑΕ τους ευχαριστεί για τη συμμετοχή τους, όπως φυσικά και ο Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΑΚΑ, τα στελέχη της οργάνωσης και φυσικά όσους φίλους του σπορ βρέθηκαν στο Στάδιο αυτό το διήμερο.


Για την Ιστορία, στις επιμέρους κατηγορίες των αυτοκινήτων ο Στάθης Κουκέας με το εντυπωσιακό Ford Fiesta R5 κέρδισε την Κατηγορία Α, ο Κώστας Κόρακας με Mitsubishi Lancer EvoIX της Κατηγορία Ν, οι Πατονίδης-Πλακουτσής (Citroen Saxo VTS) την Κατηγορία Ε και ο Παναγιώτης Παρθένης (Mitsubishi Lancer EvoIX GPX) την Κατηγορία Formula Saloon. Όσο για τα Ιστορικά αυτοκίνητα, σε αυτά ταχύτερος όλων ήταν ο Γιάννης Κάτσικας με Ford Escort Mk2 RS2000.


Η ολοκλήρωση των πρώτων αγώνων του ελληνικού motorsport που διεξήχθησαν στην αρένα του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, εκεί όπου έχουν γραφτεί ορισμένες από τις πιο λαμπρές σελίδες του αθλητισμού στη χώρα μας, αφήνει την ΟΜΑΕ με την ελπίδα όχι μόνο να επαναληφθεί το εγχείρημα, αλλά και να είναι αυτό το έναυσμα και για άλλες τέτοιες λαμπρές εκδηλώσεις του αθλήματός μας.Σχόλια