Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Εντυπωσιακή νίκη για την Hyundai στο Ράλι Φινλανδίας

Η Hyundai Motorsport σημείωσε μια εκπληκτική νίκη στο Ράλι Φινλανδίας μετά από μια επιβλητική απόδοση των Ott Tänak και Martin Järveoja με το Hyundai i20 N Rally1.

 Οι Εσθονοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του Ράλι από το πρωί της Παρασκευής (SS2) και διαχειρίστηκαν το πλεονέκτημά τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το πλήρωμα όχι μόνο διατήρησε το προβάδισμά του, αλλά κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του και κατά τη διάρκεια της Κυριακής. Τελικά κέρδισαν με διαφορά 6,8 δευτερολέπτων.

Σε μια σαγηνευτική τελευταία μέρα, ο Tänak έκανε σαφείς τις προθέσεις του από την εναρκτήρια δοκιμή Oittila (SS19/SS21 10,84km), αφαιρώντας άλλα 1,9 δευτερόλεπτα από τον αντίπαλο του, Kalle Rovaperä. Πραγματοποιώντας τον ταχύτερο χρόνο στην ειδική Ruuhimäki (SS20/SS22, 11,12km), ο Tänak κατέκτησε τη νίκη σε επτά ειδικές διαδρομές συνολικά του Σαββατοκύριακου.

 Οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe εξασφάλισαν την πέμπτη θέση, μετά από ένα ενθαρρυντικό και χωρίς προβλήματα Σαββατοκύριακο. Οι Βέλγοι κέρδισαν την πρώτη ειδική διαδρομή του ράλι το απόγευμα της Πέμπτης και εξασφάλισαν ότι η Hyundai Motorsport θα ηγηθεί του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος.

 Ο θρίαμβος του Tänak αντιπροσωπεύει τη δεύτερη νίκη της σεζόν για το Hyundai i20 N Rally1 και την πρώτη νίκη της Hyundai Motorsport στο Ράλι Φινλανδίας. Η απόδοση τόσο των Tänak/Järveoja όσο και των Neuville/Wydaeghe αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα και τη σκληρή δουλειά ολόκληρης της ομάδας. Επιδεικνύοντας επιμονή και πίστη που δεν εγκαταλείπει ποτέ και πιέζει τα όρια για να βελτιώσει τον ρυθμό του αυτοκινήτου, η ομάδα πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη σε έναν αγώνα που προηγουμένως φάνταζε άπιαστος.

Εδραιώνοντας ένα απολύτως επιτυχημένο Σαββατοκύριακο για την ομάδα της Hyundai Motorsport, οι Φινλανδοί Teemu Suninen και Mikko Markkula κατέκτησαν τη νίκη επίσης με το Hyundai i20 Rally2 στην κατηγορία WRC2.  Δυστυχώς όμως μετά το τέλος του αγώνα κατά τον τεχνικό έλεγχο, ο εμπρός προφυλακτήρας βρέθηκε εκτός των προβλεπόμενων κανονισμών, Έτσι οι Φινλανδοί αποκλείστηκαν από το ράλι.

 

Ο Tänak δήλωσε: 
«Αυτή είναι μια ιδιαίτερη νίκη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Υπήρξαν αρκετές νίκες στην καριέρα μου, αλλά αυτή είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες. Ηγηθήκαμε του ράλι από νωρίς και μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα.

Από εκεί και πέρα ​​ήταν υπόθεση διαχείρισης των πραγμάτων. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την απόδοση του μονοθεσίου, αλλά καταφέραμε να βάλουμε καλό ρυθμό. Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι με λίγη σκληρή δουλειά υπάρχουν πιθανότητες να έχουμε καλή απόδοση, συνεχίζοντας να κάνουμε βελτιώσεις. Μας δίνει ελπίδα».


Ο Neuville δήλωσε: 
«Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμάς, αλλά ξέραμε ότι θα ήταν έτσι ερχόμενοι εδώ, όπως στην Εσθονία. Είχαμε δύο συνεχόμενα ράλι με παρόμοιο προφίλ, και αυτές είναι συνθήκες όπου πάντα μας δυσκολευόμουν λίγο. Θα ήταν ωραίο να είχαμε μερικά ράλι με άσφαλτο στη σειρά, αλλά τώρα κατευθυνόμαστε προς το Ypres – τον αγώνα της χώρας μου – και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Ott είχε πολύ καλή απόδοση αυτό το Σαββατοκύριακο. ήταν στο ρυθμό από την αρχή και αν μπεις στο παιχνίδι μπορείς να διατηρήσεις τον ρυθμό. Είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για αυτόν και για ολόκληρη την ομάδα».


Ο κ. Julien Moncet Deputy Team Director δήλωσε:
«Eίναι ένα φανταστικό επίτευγμα για όλους στην Hyundai Motorsport, κερδίζοντας την πρώτη μας νίκη στο Ράλι Φινλανδίας. Επιτέλους τα καταφέραμε! Οι Ott και Martin έκαναν μια απίστευτη εμφάνιση όλο το Σαββατοκύριακο, δείχνοντας τον ρυθμό τους και τις νικηφόρες επιδόσεις του Hyundai i20 N Rally1. Δεν είχαμε προβλήματα αξιοπιστίας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μπορούμε να πάρουμε πολλά θετικά από το ράλι συνολικά. Αυτή η ομάδα δεν τα παράτησε ποτέ από την αρχή της σεζόν, πιέζοντας σκληρά παρά τις όποιες δυσκολίες. Είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, που έγινε ακόμα πιο ιδιαίτερο με τη νίκη του Teemu Suninen στο WRC2. Θα γιορτάσουμε αυτή τη στιγμή, αλλά συνεχίζουμε να πιέζουμε για περισσότερα αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες της σεζόν».

 

Ο ένατος γύρος της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) της FIA 2022 θα είναι το Ypres Rally Belgium, που θα διεξαχθεί 18-21 Αυγούστου.

 Συνολική Κατάταξη – Rally Finland

1

O. Tänak

M. Järveoja

Hyundai i20 N Rally1

2:24:04.6

2

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota GR Yaris Rally1

+6.8

3

E. Lappi

J. Ferm

Toyota GR Yaris Rally1

+1:20.7

4

E. Evans

S. Martin

Toyota GR Yaris Rally1

+1:37.6

5

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 N Rally1

+2:18.0

6

T. Katsuta

A. Johnston

Toyota GR Yaris Rally1

+3:09.0

7

G. Greensmith

J. Andersson

Ford Puma Rally1

+3:57.0

8

T. Suninen

M. Markkula

Hyundai i20 N Rally2

+9:31.3

9

E. Lindholm

R. Hämäläinen

Škoda Fabia Evo

+9:39.0

10

J. Huttunen

M. Lukka

Ford Puma Rally1

+10:31.6

 

 

 

 

 



2022 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών

Μετά τον 8ο γύρο

1

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

339

2

Hyundai Shell Mobis World Rally Team

251

3

M-Sport Ford World Rally Team

174

4

Toyota Gazoo Racing World Rally Team NG

89

 

 

 

 

 

2022 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Οδηγών

Μετά τον 8ο γύρο

1

K. Rovanperä

198

2

O. Tänak

104

3

T. Neuville

103

4

E. Evans

94

5

T. Katsuta

81

6

C. Breen

64

7

E. Lappi

42

8

S. Loeb

35

9

S. Ogier

34

10

D. Sordo

34

11

G. Greensmith

34

12

A. Mikkelsen

19

13

P. Loubet

18

14

O. Solberg

9

Σχόλια