Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Συναρπαστική η πρώτη ημέρα στο Rally RACC-Catalunya

Μετά από έξι ειδικές διαδρομές και περίπου 120 αγωνιστικά χιλιόμετρα το Ράλλυ Καταλονίας επιβεβαιώνει τη φήμη του για έναν από τους συναρπαστικούς και γρήγορους αγώνες στο πρόγραμμα του WRC. 

Μέσα στη διάρκεια της ημέρας είχαμε 2 οδηγούς που τέθηκαν επικεφαλής του ράλλυ, δύο εγκαταλείψεις από οδηγικά λάθη και τελικά μια ελάχιστη διαφορά κάτω του ενός δευτερολέπτου! Το πρώτο loop ξεκίνησε πολύ θετικά για τους Evans-Martin και το Toyota Yaris WRC αφού ξέφυγαν από τους διώκτες τους κατά 7 δευτερόλεπτα θέτοντας τις βάσεις για ένα πολύ δυνατό σαββατοκύριακο. 

Από κοντά και σε απόσταση βολής ακολούθησαν οι Thierry Neuville-Wydaeghe με Hyundai i20 WRC και οι Ogier-Ingrassia επίσης με Yaris WRC. Στην 1η ειδική των 20 χιλιομέτρων όμως είχαμε και την έξοδο του Takamoto Katsuta με το Yaris WRC όπου από καθαρά δικό του λάθος προσέκρουσε στις μπαριέρες και εγκατέλειψε, τουλάχιστον για σήμερα. 

Όλοι οι οδηγοί ακολούθησαν ίδια στρατηγική επιλέγοντας 4 ελαστικά της Pirelli με σκληρή γόμα, καθώς δεν υπήρξε καθόλου βροχή ενώ κάποιοι κουβάλησαν δύο ρεζέρβες αντί για μία που επέλεξαν οι περισσότεροι. Το άλλο κοινό όμως που αντιμετώπισαν όλοι οι οδηγοί, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, ήταν η έντονη υποστροφή που προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν στο μεσημεριανό service με αλλαγή ρυθμίσεων.

Λίγο πριν το μεσημεριανό διάλειμμα όμως, ο Ott Tanak τέθηκε και αυτός εκτός ράλλυ μετά από δικό του λάθος και έξοδο χτυπώντας το Hyundai i20 WRC στην πίσω αριστερή ανάρτηση. 

Στην επανάληψη του loop, οι ειδικές στέγνωσαν και από την ελάχιστη υγρασία που είχαν το πρωί και έγιναν ακόμη γρηγορότερες. Έτσι, στην προτελευταία της ημέρας ο Neuville πέρασε στην πρώτη θέση αφήνοντας τον Evans δεύτερο κατά μόλις 0.3''. Διαφορά που αύξησε και στην επανάληψη της Riba-Roja φτάνοντας στο service park με 0.7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ουαλό!

Φαίνεται πώς αύριο θα έχουμε συναρπαστική μάχη μεταξύ Neuville και Evans για την πρωτιά αλλά και μεταξύ Ogier-Sordo για την τρίτη θέση του βάθρου. Ο Γάλλος φαίνεται να βολεύεται με το συγκρατημένο ρυθμό του αφού η 8η κούπα δεν είναι...μακριά ενώ από την άλλη, ο Dani Sordo θέλει όσο τίποτα να ανέβει ξανά στο βάθρο στον αγώνα της πατρίδας του. Αν και θα προσπαθήσει και για το κάτι παραπάνω αφού η νίκη στο RACC είναι ο διακαής πόθος του.



Σχόλια