Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Ολοταχώς για τη νίκη ο Neuville στο Rally RACC-Catalunya (+video)

Ο απόλυτος κυρίαρχος της 2ης αγωνιστικής ημέρας στο Rally RACC-Catalunya ήταν ξεκάθαρα ο Thierry Neuville! Μαζί με το συνοδηγό του Martjin Wydhaghe οδήγησαν άψογα κερδίζοντας έξι από τις επτά ειδικές διαδρομές της ημέρας ενώ παράλληλα αύξησαν και άλλο τη διαφορά τους από τους Elfyn Evans-Scot Martin που ακολουθούν δεύτεροι με το Toyota Yaris WRC.

Αν και ο Neuville συνέχισε να παραπονιέται και σήμερα για υποστροφικές τάσεις στο Hyundai i20WRC, εντούτοις η ημέρα κύλησε πολύ καλά παρά τις αρχικές πρωινές ομίχλες και υγρασίες που συνάντησαν όλοι οι οδηγοί στο βουνό. Εφοδιασμένοι άπαντες με 4 σκληρά ελαστικά της Pirelli, έφτασαν στο μεσημεριανό service park στο Salou προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις για το απογευματινό loop ειδικών.

Μάταια όμως καθώς ο Βέλγος κυριολεκτικά πετούσε και το απόγευμα ενώ κάθε νίκη στις ειδικές του έδινε ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση. Συναίσθημα που σταδιακά άρχισε να εκλείπει από τον Evans ο οποίος όπως δήλωσε το μεσημέρι "θα τα έδινε όλα το απόγευμα". Και πάλι όμως στο τέλος της ημέρας στην παραλιακή υπερειδική του Salou είδε τη διαφορά του να αυξάνεται στα 16.4 δευτερόλεπτα και μαζί να πετά και η ελπίδα του για νίκη στο ράλλυ. Βέβαια στα τελευταία 50 αγωνιστικά χιλιόμετρα που απομένουν για την αυριανή τελευταία ημέρα, πολλά μπορεί να συμβούν, αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται πως το επικεφαλής ζευγάρι των Βέλγων δεν σκοπεύει να χάσει το ράλλυ!

Η ουσιαστική μάχη θα δοθεί αύριο για την 3η θέση του βάθρου. Εκεί οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia με Toyota Yaris WRC "κονταροχτυπιούνται" και ανταλλάσσουν δευτερόλεπτα με τους Dani Sordo-Borja Rozada με Hyundai i20 WRC με τη μεταξύ τους διαφορά στο τέλος της 2ης ημέρας να βρίσκεται στα 1.2 δευτερόλεπτα! Φυσικά στο team του Evans όλοι κάνουν...βουντού και εύχονται να προσπεράσει ο Ισπανός τον Ogier προκειμένου να κρατήσουν αναμμένη την ελπίδα για τον τίτλο του Πρωταθλητή Οδηγών. Συνδυαστικά με την Power Stage και τους extra πόντους που θα πάρουν από εκεί οι οδηγοί, ο Evans μαθηματικά έχει ακόμη ελπίδες για την κούπα.

Μείνετε συντονισμένοι...




Σχόλια