Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Kimera EVO37: ο διάδοχος της μοναδικής Lancia 037 είναι εδώ (video)

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορες προσπάθειες αναβίωσης της ανυπέρβλητης Lancia 037, ενός από τα καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην ιστορία των ραλί. Καμία απόπειρα όμως δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο αυτή της Kimera.

Και μάλιστα αυτή η προσπάθεια δεν έμεινε από...καύσιμα καθώς το αυτοκίνητο που αποτίνει φόρος τιμής στην 037, βγήκε κανονικά στην παραγωγή και διατίθεται προς πώληση.

Η Kimera EVO37 όπως ονομάζεται το νέο μοντέλο αυτή την περίοδο βρίσκεται σε...τουρνέ προκειμένου να διαφημιστεί, να αποδείξει την macho ύπαρξη της και φυσικά να τραβήξει τους απανταχού φανατικούς "Lancisti"! Συγκεκριμένα, στο video την βλέπουμε να βολτάρει σε μία ειδική εκδήλωση στο Saint Moritz της Ελβετίας.

Εξωτερικά η EVO37 έχει καταφανείς επιρροές από την αυθεντική 037 αλλά ταυτόχρονα είναι και πολλές σύγχρονες πινελιές. Αν και το αμάξωμα της παλιάς εκδοχής ήταν κατασκευασμένο από fiber glass, η Kimera χρησιμοποιεί fiber carbon. (Μία...λέξη διαφορά και όμως τόσο διαφορετική!) Επιπλέον, τα μπροστινά φωτιστικά σώματα ενσωματώνουν LED προβολείς ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο τεράστιος διαχύτης που φυσικά δεν υπήρχε στο πρωτότυπο μοντέλο. 

Στα σημαντικότερα, η Kimera EVO37 κινείται από έναν πανίσχυρο 4-κύλινδρο turbo κινητήρα 2.1 λίτρων με ισχύ άνω των 500 ίππων και 550 Nm ροπής. Φυσικά η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν. Λεπτομέρεια: την κατασκευή του μοτέρ επέβλεψε ο Claudio Lombardi, ο μηχανικός της Lancia που έβαλε το χεράκι του και στον κινητήρα της αυθεντικής 037!

Επιπλέον, η EVO37 είναι εξοπλισμένης με αμορτισέρ από την Ohlins και φρένα της Brembo που φιλοξενούνται σε τροχούς 18 ιντσών μπροστά και 19 πίσω. Αν ενδιαφέρεστε να την αποκτήσετε, σπεύστε καθώς θα κατασκευαστούν συνολικά μόλις 37 αντίγραφα ενώ τα 20 από αυτά είναι ήδη πουλημένα! Απλώς ετοιμάστε μια επιταγή των...480.000 ευρώ. Περίπου...


Σχόλια