Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Στην τελική ευθεία μπήκε το Ράλλυ Ακρόπολις

Στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Νίκος Γκάλης» του ΟΑΚΑ φιλοξενήθηκε συνάντηση μελών της Οργανωτικής επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με κριτές, εθελοντές και εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, που θα στελεχώσουν κάθε σημείο της διοργάνωσης.

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, μέλη της διοργάνωσης υποδέχτηκαν λίγο νωρίτερα όλους εκείνους που σε δέκα ημέρες από σήμερα θα συμβάλουν ο καθένας ξεχωριστά, στο εγχείρημα «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021».


Οι κριτές, οι εθελοντές, καθώς και στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, ενημερώθηκαν για τα νέα συστήματα ασφάλειας της FIA στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, για την προετοιμασία που απαιτείται πριν από κάθε ειδική διαδρομή του αγώνα, αλλά και για επί μέρους διαδικασίες αναφορικά με τη διαχείριση του πλήθους σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός, που διεξάγεται σε ανοιχτό περιβάλλον.

Τους παρόντες καλωσόρισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος για ακόμα μια φορά χαιρέτησε την ανταπόκριση των εθελοντών στο κάλεσμα της διοργάνωσης.


Ο ίδιος επεσήμανε πως έστω και εν μέσω της περιόδου των διακοπών «η καρδιά του εθελοντή χτύπησε δυνατά και η ανταπόκριση ήταν άμεση. Στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δεν πρόκειται να έχετε έναν διακοσμητικό ρόλο. Αντίθετα, βασική μας επιδίωξη είναι να είστε μέρος αυτής της μεγάλης “γιορτής” και παράλληλα να διαδραματίσετε κομβικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή των ειδικών διαδρομών. Αποτελείτε βασικό μέρος μιας υποστηρικτικής σύνθεσης της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Για να πετύχει η σύνθεση, πρέπει να συνεργαστείτε αρμονικά με τους άλλους δύο φορείς της “ομάδας”, που θα παραβρίσκονται μαζί σας στις ειδικές διαδρομές: τους κριτές, ανθρώπους με πολύ μεγάλη πείρα σε διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού και τα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, τα οποία διαθέτουν εκτός από παραστάσεις σε μεγάλες διοργανώσεις και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή».


Το «παρών» στη συνάντηση δήλωσε ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Υφυπουργό, όσο και την οργάνωση για την εμπιστοσύνη που έδειξαν με το κάλεσμά τους στον οργανισμό, το οποίο έγινε με μεγάλη χαρά αποδεκτό.

Ειδικότερα για το ρόλο των εθελοντών στον αγώνα μίλησε ο υπεύθυνος εθελοντισμού της οργάνωσης, Λάζαρος Μπανιάς, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η σημερινή ημέρα αποτέλεσε την αφορμή για την ανακοίνωση της σύστασης ψηφιακής πλατφόρμας με τίτλο «Εθνικό Δίκτυο Αθλητικών Εθελοντών» από τη Γ.Γ.Α.. Πρόκειται για μία εθνική βάση δεδομένων, με σκοπό να ενώσει όλους τους εθελοντές του αθλητισμού σε μια πανελλήνια κοινότητα και να τους προσφέρει την ευκαιρία της ενεργούς ανάμιξης σε κάθε είδους αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ, Δημήτρης Μιχελακάκης, καλωσόρισε στις τάξεις του αγώνα τους παρευρισκόμενους, ενώ τις τεχνικές προδιαγραφές που ορίζουν οι πιο πρόσφατοι κανονισμοί ασφαλείας του WRC παρουσίασε η Αλυτάρχης του αγώνα, Ανίτα Πασαλή, η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της για την προσαρμογή όλων των εμπλεκομένων στα νέα δεδομένα.


Με μια σύντομη παρέμβαση, μέσω διαδικτύου, απηυθύναν χαιρετισμό τόσο ο δήμαρχος Λαμίας, Ευθύμιος Καραΐσκος, όσο και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.
Η συνάντηση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, ώστε να «φτάσει» σε κάθε κριτή ή εθελοντή, που θα σπεύσει από πολλές και διάφορες πόλεις της Ελλάδας να υποστηρίξει με τη συμμετοχή του τη διοργάνωση.

Σχόλια