Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Το πρόγραμμα και οι διαδρομές του μικτού 54ου Ράλλυ ΔΕΘ

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 9 και 10 Οκτωβρίου, το 54ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ., που θα προσμετρήσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ασφάλτου και χώματος.

Φέτος, μετά από 13 χρόνια ο ΑΟΘ επαναφέρει το χώμα στη Βόρεια Ελλάδα διοργανώνοντας έναν διπλό αγώνα. Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο ασφάλτινος αγώνας και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου ο χωμάτινος.


Ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στο χώρο της Δ.Ε.Θ. Τις ημέρες του αγώνα, κέντρο του 54ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. θα είναι το Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, όπου θα είναι συγκεντρωμένες όλες οι δραστηριότητες του αγώνα καθώς και το service park.


Φέτος οι αγωνιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε έναν αγώνα που σχεδιάστηκε για πρώτη φορά σε νέες διαδρομές. Περιλαμβάνει 5 ειδικές στην άσφαλτο συνολικού μήκους 79,49 αγωνιστικά χιλιόμετρα, ενώ τα συνολικά χιλιόμετρα του ασφάλτινου αγώνα είναι 406,49 χλμ. Ο χωμάτινος αγώνας αποτελείται από 4 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 87,32 αγωνιστικά χιλιόμετρα, ενώ τα συνολικά χιλιόμετρα είναι 204,24 χλμ.


Στον ασφάλτινο αγώνα η διαδρομή «Μελισσοχώρι» θα διεξαχθεί 3 φορές και η διαδρομή «Λαχανάς» 2 φορές, ενώ η ειδική «Μελισσοχώρι» κλείνει τον αγώνα και αποτελεί την power stage του 54ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ για την άσφαλτο. Αντίστοιχα, στο χωμάτινο αγώνα οι διαδρομές «Ωραιόκαστρο» και «Μεσαίο» θα διεξαχθούν από δύο φορές με την ειδική «Ωραιόκαστρο» να αποτελεί την power stage για τον χωμάτινο αγώνα.

Η τήρηση του Ειδικού Πρωτοκόλλου Υγιεινής και Ασφάλειας Αγώνων Ράλλυ που ισχύει σήμερα για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19 επιβάλλει την πλήρη ταύτιση με τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. και ο Α.Ο.Θ. δε θα μπορούσε να αποκλίνει από αυτές.

Δείτε ΕΔΩ του χωμάτινου σκέλους και ΕΔΩ του ασφάλτινου.

Σχόλια