Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Αυτό θα είναι το νέο ηλεκτρικό Opel Manta GSe

Τελικά η Opel το είπε και το έκανε! Μόλις πριν από λίγους μήνες μας είχε ενημερώσει μέσω teaser φωτογραφιών και video (που μπορείτε να δείτε εδώ), οτι πρόκειται  να αναβιώσει το θρυλικό Manta.

Έτσι, σήμερα, και με την επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων από την αρχική κυκλοφορία του γερμανικού σπορ σεντάν, στο Ρισελχάιμ έδωσαν ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το concept μοντέλο που ακούει στο "catchy" όνομα Manta GSe ElectroMOD.

Όπως μαρτυρά και το όνομα του, μιλάμε για ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα που όμως ξεφεύγει και λίγο από τα συνηθισμένα "πριζάτα" αυτοκίνητα. Η ισχύς του ενός και μοναδικού ηλεκτροκινητήρα αγγίζει του 147 ίππους και τα 254 Nm ροπής. Και κάπου εδώ αρχίζει το καλό... Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 4 σχέσεων! Ναι, σωστά διαβάσατε, κλασικός επιλογέας ταχυτήτων που συνδυαστικά με τα άλογα και την σωστή-πίσω κίνηση, υπόσχεται ατέλειωτο fun to drive διασκέδαση! 

Ατελείωτη διασκέδαση μέχρι να αδειάσει η μπαταρία των 31 kWh δηλαδή...Περίπου 200 χιλιόμετρα αυτονομία. Δεν το λες και άσχημο...


Στο σχεδιασμό του ηλεκτρικού Manta πάντως, η Opel τα έχει πάει περίφημα! Τουλάχιστον, στο πρωτότυπο μοντέλο, το κίτρινο χρώμα του εξωτερικού έχει δέσει αρμονικά με το μαύρο καπό. 


Περνώντας στο όμορφο εσωτερικό, η σπορτίφ αίσθηση είναι διάχυτη παντού. Τα μαύρα bucket καθίσματα με μία κίτρινη ρίγα να τα διαπερνά, το πανέμορφο τριάκτινο τιμόνι βγαλμένο από το παρελθόν αλλά και το ηχοσύστημα της Marshall σίγουρα θα κάνουν τη διαβίωση των επιβατών ακόμη πιο όμορφη.

Όπως και να έχει, πέρα από το EV Manta, η Opel σκέφτεται πολύ σοβαρά να επαναφέρει τα γράμματα GS του ένδοξου παρελθόντος στην γκάμα της και μάλιστα τα προορίζει αποκλειστικά για τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητά της. Επόμενο "project" αναμένονται να είναι το Corsa-e αλλά και το Mokka-e που σύντομα θα δεχτούν την περιποίηση των ειδικών της εταιρίας. 


Σχόλια