Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Ο Ogier επικεφαλής στο Ράλλυ Κροατίας

Μετά το τέλος της 3ης ημέρας στο Ράλλυ Κροατίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επικεφαλής στην κατάταξη πέρασε ο 7άκις πρωταθλητής Sebastien Ogier με Toyota Yaris WRC. Εκμεταλλευόμενος τις λάθος επiλογές ελαστικών που έκανε ο χθεσινός πρωτοπόρος Thierry Neuville με Hyundai i20WRC αλλά και γενικότερα τις άστοχες επιλογές της κορεατικής ομάδας, ο Γάλλος πέρασε άνετα μπροστά κατά το πρωινό loop των ειδικών.

Ακολούθησε στη θέση θέση γενικής ο teammate του Elfyn Evans προσπερνώντας και αυτός με τη σειρά του τον Neuville στην κατάταξη λόγω και του σβησίματος του μοτέρ που είχε ο Βέλγος. Στην τέταρτη θέση και ξεκάθαρα πιο πίσω από το βάθρο βρίσκεται επίσης με Hyundai ο Ott Tanak που φαίνεται πως περιμένει πλέον μόνο κάποιο λάθος των πρωτοπόρων για να κερδίσει κάποια θέση.

Πάντως στο απογευματινό loop ο Neuville βρήκε ρυθμό και σε συνδυασμό με τις "αστοχίες" του Ogier αλλά και του Evans μείωσε στο ελάχιστο τη διαφορά του όντας πλέον σε απόσταση βολής και από τους δύο πρώτες θέσεις.

Στην 5η θέση, ο πολύ δυνατός και φέρελπις Adrien Fourmaux με το Ford Fiesta WRC, αποδεικνύοντας στην πράξη την άστοχη επιλογή του Malcolm Wilson να διατηρεί μόνιμα στη Rally1 κατηγορία τον Gus Greensmith αντί για τον Γάλλο. Ο νεαρός Βρετανός "pay-driver" βρίσκεται στην 6η θέση αν και αμφιβάλουμε οτι θα μπορέσει να κρατήσει πίσω του τον Katsuta της Toyota που φαίνεται πως έρχεται με φόρα...

Πιο πίσω ο Craig Breen με τον Paul Nagle στο δεξί μπάκετ να έχουν χάσει πολύτιμο χρόνο λόγω κλαταρίσματος με το καλημέρα.

Στην αυριανή 4η και τελευταία ημέρα του Ράλλυ Κροατίας απομένουν μόλις 77 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε ανοιχτές ασφάλτινες ειδικές με αρκετά μεγάλες ταχύτητες όπου θα κρίνουν και το νικητή. 



Σχόλια