Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Η M-Sport απειλεί με αποχώρηση από το WRC

Διαβάζοντας την είδηση δεν ξέρουμε αν πρέπει να χαρούμε ή να απογοητευθούμε. Μεταφορικά τουλάχιστον...Βλέπετε, η έλευση της hybrid εποχής στα αγαπημένα μας ράλλυ και ειδικότερα στο WRC, δεν μας άρεσε ποτέ αφού, πείτε μας οπισθοδρομικούς αν θέλετε, έτσι πιστεύουμε οτι θα χαθεί ένα μεγάλο μέρος της μαγείας των αγώνων όπως τους γνωρίζουμε τόσα χρόνια. 

Η M-Sport λοιπόν, δια μέσου του επικεφαλής της ομάδας, Richard Millener, δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ πως αν από την επόμενη σαιζόν δεν εισαχθεί νέα γενιά των υβριδικών rallycars τότε οι Βρετανοί θα αποχωρήσουν από το θεσμό!

Με αφορμή το πρόσφατο πάγωμα των δοκιμών και εξελίξεων των υβριδικών συστημάτων και των μπαταριών από τις ομάδες και την ανάκληση τους από την κατασκευάστρια Compact Dynamics λόγω σφαλμάτων που προέκυψαν, κάποιοι "κύκλοι" άρχισαν να προτείνουν αναστολή της νέας hybrid εποχής για τουλάχιστον ένα χρόνο. (Το καλύτερο για εμάς προσωπικά...)

Ο Millener όμως συνέχισε λέγοντας πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σημάνει την άμεση αποχώρηση της M-Sport καθώς η συνεργασία της με τη Ford βασίζεται πάνω στα νέα υβριδικά συστήματα. Η μπλε οβάλ εταιρία δέχτηκε να ενισχύσει επίσημα τους Βρετανούς με την προϋπόθεση της hybrid τεχνολογίας ως βασικής για τα επόμενης γενιάς αγωνιστικά. Άλλωστε όλες οι δοκιμές της M-Sport έχουν γίνει πάνω στο Puma που είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αντικαταστήσει το αειθαλές Fiesta WRC. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή...

Σχόλια