Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Το full ηλεκτρικό KIA EV6 GT κόντρα σε Ferarri, Lamborghini, Porsche, AMG και McLaren (video)

Μετά την πρόσφατη αλλαγή στην εταιρική φιλοσοφία της Kia με την στροφή προς γρήγορα petrolhead αυτοκίνητα με έμφαση στον ηλεκτρισμό, τώρα ήρθε και η απόδειξη. Ο λόγος για το Kia EV6, το full ηλεκτρικό crossover των Κορεατών με επιδόσεις που θα ζήλευε ακόμη και η Porsche Taycan. Η "απλή" έκδοση του EV6 κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 168 ίππων ενώ υπάρχουν και άλλες δυνατότερες παραλλαγές με ισχύ 226 και 321 ίππων με δύο EV κινητήρες αντίστοιχα. 

Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται το "πολύ" EV6 GT που βάζει κάτω ακόμη και καταξιωμένα ηλεκτρικά - και όχι μόνο - αυτοκίνητα επιδόσεων. Η ισχύς της κορυφαίας έκδοσης αγγίζει τα 577 άλογα και τους 740 Nm ροπής ενώ για το 0-100 χρειάζεται μόλις 3.5'' με την τελική να "περιορίζεται" στα 260 χλμ/ώρα!

Για να αποδείξει τον παραπάνω ισχυρισμό, η Kia έδωσε στη δημοσιότητα ένα video με ένα dragrace που έστησε κόντρα σε πολύ δυνατά supercars. Και μάλιστα επέλεξε να κοντραριστεί εναντία σε αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα θέλοντας έτσι να δείξει το μέλλον που έρχεται.

Απέναντι στο EV6 GT στήθηκαν τα Ferrari California, Porsche 911, McLaren 570S, Mercedes-AMG GT και Lamborghini Urus. Σίγουρα τα αυτοκίνητα που επέλεξε η Kia δεν είναι και τα δυνατότερα μοντέλα των εταιριών αλλά και πάλι, είναι κάπως περίεργο ένα ηλεκτρικό, αθόρυβο όχημα να αφήνει πίσω τόσο βαριές φανέλες. Ή μήπως όχι;


 

Σχόλια