Αυτό είναι το πλήρες πρόγραμμα του διεθνούς 41ου Ράλλυ Φθιώτιδος (Παν.Π.Ρ. και TER)

Το νέο Abarth 595 Esseesse ήρθε για να μας ξεσηκώσει

Πολλοί αναφέρουν ότι το 695 SS του 1966 που εξελίχθηκε από το λιλιπούτιο Fiat 500, αποτελούσε το αγαπημένο δημιούργημα του δαιμόνιου Carlo Abarth. Συμπαγές, δυναμικό και κυρίως με απόδοση που εξέπληττε δυσάρεστα τους ανταγωνιστές του, το 500ακι με το διακριτικό Esseesse αποτελεί την απόλυτη έκφραση του αγωνιστικού dna της Abarth.


Σήμερα, το νέο Abarth 595 Esseesse συνεχίζει αυτή την παράδοση, αποτελώντας την έκδοση του μοντέλου που διαθέτει τις πλέον εκτενείς αναβαθμίσεις σε τεχνικό επίπεδο, αλλά και εμφάνιση που τιμά την πλούσια αγωνιστική κληρονομιά της μάρκας.


Κίνηση στο σύνολο δίνει ο κινητήρας 1.4 Τ-Jet, στην πιο δυνατή του έκδοση με απόδοση 180 ίππους και 250 Nm ροπής. Το ίδιο σύνολο –με απόδοση 160 ίππους- εφοδιάζει και τα μονοθέσια των πρωταθλημάτων της Formula 4 σε Ιταλία και Γερμανία, όπου στο πρώτο τη φετινή σαιζόν θα συμμετέχει και ο ταλαντούχος νέος Έλληνας οδηγός, Τζώρτζης Μαρκογιάννης. Την «ελεύθερη» αναπνοή του κινητήρα του Esseesse εξασφαλίζει ένα φίλτρο αέρα της BMC, το οποίο τροφοδοτεί με αέρα το στροβυλοσυμπιεστή καυσαερίων GT1446 της Garrett. Το σύνολο συμπληρώνει η εξάτμιση της Akrapovič που προαιρετικά είναι διαθέσιμη και με απολήξεις από τιτάνιο.


Τα «βαριά» ονόματα όμως δεν σταματούν στον κινητήρα, αφού η Abarth έχει εφοδιάσει το Esseesse με μια σειρά κορυφαίων περιφερειακών. Σε επίπεδο ανάρτησης τα εμπρός και πίσω αμορτισέρ FSD της Koni εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, ενώ σε συνδυασμό με τα ελατήρια της Eibach στο εμπρός άξονα προσφέρουν την καλύτερη δυνατή αίσθηση στον οδηγό.


Τα φρένα της Brembo εξασφαλίζουν την υψηλή απόδοση πέδησης και αποτελούνται από δίσκους σε όλους τους τροχούς, με τους εμπρόσθιους να είναι διάτρητοι. Προαιρετικά διαθέσιμο είναι και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ σε κάθε περίπτωση το Esseesse «πατάει» σε τροχούς ελαφρού κράματος 17’’ Montecarlo με ελαστικά 205/40 R17. Τέλος η «σκληροπυρηνική» Esseesse, χωρίς κανένα συμβιβασμό στον τομέα της απόδοσης, μπορεί να εφοδιαστεί και με ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή που προέρχεται από το 70ο Anniversario.


Στο εσωτερικό η χρήση Alcantara και ανθρακονημάτων εξασφαλίζει την απαραίτητη «πολεμική» ατμόσφαιρα. Τα καθίσματα της Sabelt με κέλυφος από ανθρακονήματα προέρχονται επίσης από την εμπλοκή της μάρκας στους αγώνες, όπως και το σύστημα τηλεμετρίας Abarth Telemetry, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο σύστημα πολυμέσων του μοντέλου με την οθόνη αφής των 7΄΄.


Η τιμή του νέου Abarth 595 Esseesse στην Ελληνική αγορά είναι 28.000 ευρώ (μηχανικό κιβώτιο) και 29.150 ευρώ (αυτόματο κιβώτιο με σειριακή λειτουργία).

595 Esseesse

Τιμή ()

Επιτάχυνση 0-100 (km/h)

Τελική ταχύτητα (km/h)

1.4 T-Jet 180hp Esseesse

28.000 €

6,7

225

1.4 T-Jet 180hp Esseesse MTA

29.150 €

6,9

225

Σχόλια