Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Έτσι θα ακούγεται η "ηλεκτρική" Lotus Evija των 2000 hp

 Ποιο είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα των ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων έναντι αυτών με θερμικό κινητήρα. Φυσικά ο ήχος. Η Lotus λοιπόν θέλει να διορθώσει αυτή την ατέλεια και το νέο της ηλεκτρικό supercar θα ακούγεται σαν να φοράει κάτι "καλό" κάτω από το καπό της. 



Η νέα Evija, όπως ονομάζεται το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της βρετανικής φίρμας, θα δανειστεί τον ήχο του V8 κινητήρα της Ford-Cosworth που έδινε ζωή στο μονοθέσιο Lotus Type 49 και με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσει να εξιτάρει τον οδηγό της. 

Για τη δημιουργία του ήχου οι βρετανοί συνεργάστηκαν με το διάσημο μουσικοπαραγωγό και συνθέτη Patrick Patrikios, ο οποίος διάλεξε να δουλέψει επάνω στον ήχο του συγκεκριμένου κινητήρα, μεταξύ πολλών άλλων. 

Όπως ο ίδιος δήλωσε, ήθελε να δημιουργήσει ένα χαρακτηριστικό ήχο για την Evija και ο V8 της Type 49 του έβγαλε αγνότητα και μπόλικο συναίσθημα σαν να ακούει ένα πολύ καλό τραγούδι. 

Με αυτά και αυτά, η ηλεκτρική Lotus των 2 + χιλιάδων "οικολογικών" αλόγων θα "προσποιείται οργασμό" στα αυτιά του ιδιοκτήτη της προσπαθώντας να τον πείσει πως είναι οικολόγος.

Ας δούμε το παρακάτω βίντεο και να ακούσουμε λίγο από τον ήχο της νέας εποχής.




Σχόλια