Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Το Toyota Hilux της AT35 είναι για δύσκολες καταστάσεις

Μετά την αποκάλυψη του πολύ δυνατού pickup truck Ford F150 Raptor ήρθε η σειρά της Toyota να παρουσιάσει τη δική της off road πρόταση. Βέβαια δεν πρόκειται για επίσημη πρωτιά της ιαπωνικής εταιρίας αλλά για μια τροποποιημένη εκδοχή της τελευταίας γενιάς Hilux από τον ισλανδικό tuning οίκο της Arctic Trucks. Επιπλέον, το νέο Hilux AT35, από θέμα ισχύος θα μπορούσε ευκολότερα να συγκριθεί άμεσα με το Ford Ranger Raptor και ίσως όχι με το αντίστοιχο F150.

Το βελτιωτικό πακέτο της Arctic Trucks για το Toyota Hilux περιλαμβάνει αλλαγές στην ανάρτηση ψηλώνοντας το pickup κατά 65 χιλιοστά παράλληλα με την τοποθέτηση νέων ζαντών 17 ιντσών με ελαστικά BFGoodrich KO2 All-Terrain  που υπόσχονται απροβλημάτιστη εκτός δρόμου κίνηση. Επιπλέον, οι Άγγλοι έχουν τροποποιήσει και το πλαίσιο ώστε να αυξήσουν τη γωνία εισόδου και διαφυγής κατά 9 και 3 μοίρες αντίστοιχα. 

Στην αλλαγές περιλαμβάνονται νέα μπροστινά αμορτισέρ και ελατήρια της Bilstein ενώ πίσω έχει τοποθετηθεί καινούργια αντιστρεπτική ράβδος παράλληλα με τα επίσης νέα αμορτισέρ. Φυσικά η Arctic Trucks έχει "πειράξει" και τα δύο διαφορικά, εμπρός και πίσω, για σωστότερη κατανομή της ροπής στους 4 τροχούς. 

Εξωτερικά το Hilux AT35 ξεχωρίζει από το...ταπεινό  "φορτηγάκι" της Toyota με το εντυπωσιακό bodykit που σκοπό έχει να ενισχύσει την "μάτσο" εικόνα του έτσι και αλλιώς δυνατού pickup. Στα σημαντικότερα όμως, οι Άγγλοι χρησιμοποιούν τον στάνταρ turbo diesel κινητήρα 2.8 λίτρων της Toyota με απόδοση 201 ίππων και 500 Nm ροπής διαθέσιμα μόλις από τις 1.600 στροφές/λεπτό. 

Το "ενισχυτικό" πακέτο της Arctic Trucks στην Αγγλία τουλάχιστον, κοστίζει περί τις 19.000€, συν φυσικά το ίδιο το Hilux που πρέπει να αγοράσετε. Επιπλέον, φήμες που θέλουν την Gazoo Racing να ετοιμάζουν μια extra δυνατή έκδοση, αντίστοιχη του Ford Ranger Raptor, προς το παρόν δυστυχώς δεν επιβεβαιώνονται...

Σχόλια