Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Η Ford αποκάλυψε το πανίσχυρο F-150 Raptor R (+video)

Είναι αλήθεια πως στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τα μεγάλα pick-ups εδώ και πολλά χρόνια σημειώνουν τεράστια επιτυχία. Ένα από αυτά τα trucks, όπως τα ονομάζουν στις ΗΠΑ, είναι το πολύ δυνατό Ford F-150. 


Μόλις σήμερα η μπλε οβάλ εταιρία αποκάλυψε το νέο μοντέλο για το 2021 εστιάζοντας στην petrolhead έκδοση επιδόσεων που ακούει στο όνομα F-150 Raptor. Αν και εξωτερικά δεν έχει μεγάλες διαφορές από το μοντέλο που αντικαθιστά, πέρα από το ανασχεδιασμένο καπό και κάποιες μικρές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, η ουσία βρίσκεται στο κινητήριο σύνολο αλλά και στην ανασχεδιασμένη πίσω ανάρτηση.


Έτσι, το νέο F-150 Raptor θα κινείται από έναν  διπλού τούρμπο V6 κινητήρα 3.5 λίτρων χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστή η ιπποδύναμη του. Δεδομένου ότι το Raptor είναι ο άμεσος αντίπαλος του πανίσχυρου RAM TRX των 700 και βάλε ίππων, είναι λογικό πως κάπου εκεί θα κυμανθεί και η ισχύς του "αγροτικού" της Ford.


Ένα σημαντικό στοιχείο αφορά στη νέα ανάρτηση του Raptor η οποία πίσω είναι πολλαπλών συνδέσμων 5 σημείων συνδυασμένης με ράβδο Panar και νέα τεράστια αμορτισέρ και ελατήρια και στους 4 τροχούς.


Η Ford όμως προχώρησε ένα βήμα παραπάνω! Ανακοίνωσε πως το 2022, θα ακολουθήσει μία ακόμη ισχυρότερη έκδοση με το...βαρύγδουπο όνομα F-150 Raptor R! Αν και δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το μοτέρ που θα κινεί το perfomance truck, η Ford διέρρευσε πως η συγκεκριμένη έκδοση θα κινείται από το θηριώδες V8 μοτέρ 5.2 λίτρων που φορά και η Mustang Shelby GT500. 


Η απόδοση του συγκεκριμένου κινητήρα στην περίπτωση της Mustang αγγίζει τα 760 άλογα αλλά οι Αμερικανοί σκέφτονται να τοποθετήσουν τον ακόμη ισχυρότερο V8 7.3 λίτρων της εταιρίας. 


Περισσότερα θα μάθουμε από τη Ford τους αμέσως επόμενους μήνες. Μείνετε συντονισμένοι...


Σχόλια