Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Η νέα M5 CS είναι η ισχυρότερη BMW παραγωγής

Ξεχάστε όλα όσα γνωρίζατε έως τώρα! Δεν υπάρχει ούτε M2 CS, ούτε M5 Competition παρά μόνο αυτή! Η ολοκαίνουργια BMW M5 CS. Το τελευταίο αριστούργημα του M Divsion που με τα "γραμματάκια" CS, ανεβάζει το επίπεδο ακόμη παραπάνω.

Ο συγκεκριμένος "πύραυλος" λοιπόν είναι η ισχυρότερη BMW μαζικής παραγωγής που έχει κατασκευαστεί μέχρι τώρα. Το bi-τurbo V8 μοτέρ της με τον κωδικό S63 και χωρητικότητας 4.4 λίτρων, έχει ρυθμιστεί να αποδίδει 627 ίππους και 750 Nm κτηνώδους ροπής! Να σημειώσουμε πως η "μικρή" M5 αποδίδει μόλις...617 άλογα. 

Στη νέα δημιουργία των Βαυαρών, το παρόν δίνει το σύστημα xDrive που στέλνει όλη τη δύναμη και στους 4 τροχούς ενώ επιλεκτικά μπορεί να επιλεχθεί κίνηση στον πίσω άξονα. Παράλληλα, τα φρένα της M5 CS είναι κεραμικά, και μάλιστα για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της εταιρίας. Τα ελαστικά, Pirelli P Zero Corsa, είναι ίδια με αυτά της Ferrari LaFerrari Aperta, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το κύρος της κατασκευής.

Συνδυαστικά με το χαμηλό βάρος της M5 CS που αγγίζει μόλις τα 1.900 κιλά, το 0-100 έρχεται σε μόλις 2.9'' και η τελική αγγίζει τα 306 χλμ/ώρα! Και λέμε μόλις, γιατί η M5 ζυγίζει αρκετά περισσότερα φτάνοντας τα 2.103 κιλά.

Για να έρθει η μείωση του βάρους, η BMW χρησιμοποίησε σε πολλά μέρη του αυτοκινήτου, υλικά από CFRP, δηλαδή συνδυασμό πλαστικού - ανθρακονημάτων. Έτσι, οροφή, καπό, καπάκια εξωτερικών καθρεπτών και πίσω αεροτομή είναι όλα φτιαγμένα από CFRP. Επιπλέον, οι πανέμορφες χρυσές ζάντες 20 ιντσών είναι και αυτές ελαφρού κράματος.

Εξωτερικά η M5 CS είναι ένα χάρμα οφθαλμών. Με τις εντυπωσιακές επιλογές χρωμάτων, Frozen Brands Hatch γκρι και Frozen Deep πράσινο, η δημιουργία της BMW πραγματικά σε συνεπαίρνει!

Στο εσωτερικό, η εικόνα κόβει την ανάσα! Μπάκετ δερμάτινα καθίσματα από carbon με σκοπό τη μείωση βάρους, αλκαντάρα στο τιμόνι και paddles από ανθρακόνημα για το 8άρι αυτόματο σασμάν δένουν άριστα με τις κόκκινες λεπτομέρειες που σε προδιαθέτουν για track day...

Για να...προσγειωθούμε λίγο, να αναφέρουμε πως η τιμή της M5 CS κυμαίνεται περί τις 118.000€, τουλάχιστον για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου αναμένεται να εστιάσει η BMW. Λαμβάνοντας υπόψη το ιδιαίτερο της κατασκευής και τη συλλεκτικότητά της, καθώς θα παραχθεί μόνο για μια χρονιά, δεν θεωρούμε υψηλή την τιμή. Άλλωστε τα όνειρα πάντα έχουν και ένα αντίστοιχο κόστος...




Σχόλια