Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Ο Paddon δοκιμάζει το Hyundai Kona EV rally car (video)

Τελικά το ηλεκτρικό μέλλον στα motorsport φαντάζει αναπόφευκτο. Αν και είμαστε φανατικοί φίλοι της αγωνιστικής βενζίνης και της μυρωδιάς των καμένων λαδιών, φαίνεται πως δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα ηλεκτροκίνητα rallycars. Και δεν μιλάμε απλώς για τα υβριδικά WRCars που έρχονται από το 2022 οπότε μπορούμε να κάνουμε λίγο τα...στραβά μάτια, αλλά για πλήρη μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια!

Κάτι τέτοιο μάλλον αποδέχθηκε και ο πρώην "παγκόσμιος" οδηγός Hayden Paddon και έχει ριχτεί στη μάχη εξέλιξης του ηλεκτρικού του αγωνιστικού που ακούει στο όνομα Hyundai Kona EV rally car (μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ)

Με την Hyundai Νέας Ζηλανδίας να έχει άψογη συνεργασία με τον πρώην εργοστασιακό οδηγό της Hyundai Motorsport, ο Paddon εξελίσσει συνεχώς το αγωνιστικό. Έτσι, από τον περασμένο Νοέμβριο όπου πρωτοπαρουσιάστηκε το Kona EV rally car, τώρα ο Νεοζηλανδός έχει περάσει σε δοκιμές στο χώμα ώστε το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο για τη συμμετοχή του σε επίσημα ραλλυ, πρώτα στο πρωτάθλημα της χώρας του και έπειτα στο WRC.

Δείτε το video και πείτε μας αν ο "βελτιωμένος" ήχος του Kona EV έχει όντως κάποια σχέση με τα βενζινοκίνητα αγαπημένα μας αγωνιστικά ή αν ακόμη σας θυμίζει κάτι από...USS Enterprize. Από την άλλη, δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε οτι στα χέρια του Paddon, το Kona EV φαίνεται να έχει εντυπωσιακές επιδόσεις, τόσο από ταχύτητα όσο και στο γενικότερο στήσιμο του στην ειδική, θυμίζοντας όντως WRCars. 


Σχόλια