Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

O Hayden Paddon παρουσίασε το Hyundai Kona EV Rally Car (+video)

Τελικά η αλήθεια είναι πως τα ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα πληθαίνουν με ανησυχητικά γοργούς ρυθμούς. Μετά από αρκετούς κατασκευαστές που έχουν ήδη παρουσιάσει πλήρως εξηλεκτρισμένα rally cars όπως η Opel με το νέο Corsa-e Rally, ήρθε και η σειρά της Hyundai.

Συγκεκριμένα, ο Hayden Paddon παρουσίασε σε συνεργασία με την ισχυρή Hyundai New Zealand, το Kona EV rally car. Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο του Paddon βασίζεται στο "πολιτικό" Kona αλλά έχει μετατραπεί από τον ίδιο και την ομάδα του σε ένα πλήρες ηλεκτρικό αγωνιστικό με προδιαγραφές WRC.

Και όταν λέμε προδιαγραφές WRC, εννοούμε οτι από το 2022 θα μπορεί να συμμετέχει σε αντίστοιχα ράλλυ επί ίσοις όροις.

Το ηλεκτρικό μοτέρ του Hyundai Kona EV rally car αποδίδει 800 kW ισχύος με τα αεροδυναμικά του βοηθήματα να προέρχονται απευθείας από το ΠΠΡ ενώ το ίδιο ισχύει και με τις αναρτήσεις και τις καταπονήσεις που μπορούν να δεχτούν.

Το συνολικό βάρος του αγωνιστικού αγγίζει τα 1.400 κιλά ενώ σύμφωνα με τον Hayden Paddon αυτή τη στιγμή το Kona EV rally car είναι το ίδιο γρήγορο με τα συμβατικά WRC Cars.

Ο Νεοζηλανδός συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας που θα ακολουθήσει μια τελική 8-μήνη περίοδος δοκιμών ώστε το αγωνιστικό να είναι έτοιμο να συμμετέχει πλήρως στο πρωτάθλημα ράλλυ της Νέας Ζηλανδίας την επόμενη σαιζόν.

Όσο και να μην μας αρέσει, φαίνεται πως η εποχή που στις ειδικές διαδρομές στα βουνά δεν θα ακούμε τίποτα άλλο παρά μόνο τα... πουλάκια, πλησιάζει τάχιστα!


Σχόλια