"Επιτυχία" για την Alfa Romeo ο αγώνας στην Imola

Το Grand Prix στην Ίμολα αποτέλεσε τον 3ο αγώνα σε Ιταλικό έδαφος για αυτή τη χρονιά, ενώ για την Alfa Romeo Racing ήταν ο πρώτο αγώνας όπου και οι δύο οδηγοί της τερμάτισαν στην βαθμολογούμενη 10αδα, με τους Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi να τερματίζουν στην και 10η θέση αντίστοιχα.
 

Για ακόμα μια φορά οι δύο οδηγοί πραγματοποίησαν εξαιρετική εκκίνηση, με τον Antonio να κερδίζει 6 θέσεις (από την 20η στην 14η) και τον Kimi 2 θέσεις (από την 18η στην 16η). 

Ο Ιταλός οδηγός ξεκίνησε με τη μαλακή γόμα ελαστικών, ενώ ο Φιλανδός με τη μεσαία γόμα. Αμέσως μετά την αλλαγή των ελαστικών του Kimi έκανε την εμφάνιση του το αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο ψαλίδισε τις πιθανότητες του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2007 να κερδίσει βαθμούς. Τελικά όμως αυτός ο αγώνας είχε ευτυχές τέλος για το οδηγικό δίδυμο της Alfa.
 

Οι Kimi και Antonio κράτησαν την ψυχραιμία τους κατά την επανεκκίνηση του αγώνα, ανέβηκαν στη 9η και 10η θέση αντίστοιχα και υπερασπίστηκαν τις θέσεις τους, καταφέρνοντας τελικά για πρώτη φορά στη φετινή σαιζόν να φέρουν και οι δύο τους βαθμούς στον τερματισμό.
 

Σε δηλώσεις του ο Frédéric Vasseur - Επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG είπε:
 

«Η ομάδα συνολικά είχε καλή απόδοση. Η στρατηγική μας ήταν η σωστή, τα pit stops πήγαν καλά και οι οδηγοί οδήγησαν χωρίς το παραμικρό λάθος. Το να φέρνουν και οι δύο βαθμούς είναι μια καλή ανταμοιβή για όλους μας. Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας, αλλά σημειώνουμε πρόοδο και ήμασταν στο σωστό σημείο για να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που εμφανίστηκαν στον αγώνα.»
 

Kimi Räikkönen (αριθμός μονοθεσίου 7 – “Stelvio”)

Alfa Romeo Racing ORLEN C39 (Chassis 05/Ferrari)

Θέση: 9η

Ταχύτερος γύρος: 1:18:088

Ελαστικά: Medium (48 γύροι) – Soft (15 γύροι)

«Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για όλη την ομάδα, με βαθμούς και από τους δύο οδηγούς και έτσι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι για τον αγώνα. Ξέραμε ότι θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση τα ελαστικά μας σύμφωνα με το σχέδιο μας. 

Κάναμε το pit stop και μετά από λίγο το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα, κάτι που προφανώς μας προβλημάτισε, αν και τελικά δεν ξέρω τελικά πόσο μεγάλη διαφορά έκανε αυτή η εξέλιξη. Στο τέλος είχαμε καλό ρυθμό και βρεθήκαμε στο σωστό σημείο για να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που προέκυψαν. 
Έχουμε αρχίσει και κλείνουμε τη διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά ακόμα έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε και θα πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά
 

Antonio Giovinazzi (αριθμός μονοθεσίου 99 – “Giulia”)

Alfa Romeo Racing ORLEN C39 (Chassis 04/Ferrari)

Θέση: 10η

Ταχύτερος γύρος: 1:18.794

Ελαστικά: Medium (10 γύροι) – Hard (53 γύροι)

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα της ομάδας και βέβαια που κέρδισα βαθμούς στο Grand Prix της πατρίδας μου. Ήταν ένας καλός αγώνας, ειδικά με δεδομένο ότι ξεκινήσαμε από την τελευταία θέση και ανεβήκαμε μέχρι την 10η. 

Η στρατηγική μας ήταν καλή και η ανάκτηση 6 θέσεων στον πρώτο γύρο σίγουρα μας βοήθησε. Είναι ένας ωραίος τρόπος για να γιορτάσω την ανανέωση του συμβολαίου μου και είμαι ευγνώμων σε όλους στην ομάδα για το σημερινό αγώνα
Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη