Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Η Audi θετική στην επαναφορά του A2

 Αντί της επόμενης γενιάς του μικρού A1

Στα πλαίσια της πρόσφατης παρουσίασης του νέου ηλεκτρικού Audi E-Tron GT που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, προέκυψε και μια σημαντική πληροφορία για τoν αντικαταστάτη του A1. Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, οι πιθανότητες να δούμε την επόμενη γενιά του εισαγωγικού μοντέλου της Audi, είναι εξαιρετικά μικρές.


Και αυτό γιατί όπως τόνισε στο περιοδικό ο επικεφαλής της Audi, Markus Duesmann, η εταιρία έχει στόχο να εξηλεκτρίσει το μεγαλύτερο ποσοστό των μοντέλων. Στην περίπτωση του μικρού A1 τα κόστη και τα έξοδα για την εξέλιξη και μετατροπή της νέας γενιάς σε ηλεκτρική είναι ασύμφορα σε σχέση με την τιμή πώλησης. 


Αντί αυτού, η Audi σκέφτεται σοβαρά την επαναφορά του A2, του "περίπου" MPV από το μακρινό 1999 που δεν τα πήγε όμως και τόσο καλά στο εμπορικό κομμάτι. Παρ' όλα αυτά, δεν θα ξεκινήσουν τη σχεδίαση του αυτοκινήτου από λευκό χαρτί. Συγκεκριμένα, στο Ίνγκολσταντ θα βασιστούν στο πρωτότυπο AI:ME Concept που είχαν παρουσιάσει στην έκθεση της Σανγκάης το 2019.

Ένα ακόμη ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό ο Duesmann είναι να μην δούμε τελικά ούτε την "ανάσταση" του A2 σε ηλεκτρική μορφή ως εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας, αλλά να το Q2 να  αναλαμβάνει αυτό το ρόλο. 


Από την άλλη, έχοντας πάντα τη δυνατότητα να "δανειστεί" μια πλατφόρμα από το γκρουπ VAG, μπορεί στην Audi να αλλάξουν σχέδια οποιαδήποτε στιγμή...

Σχόλια