Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Αυτή είναι η one-off Lamborghini SC20

Τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετές παραλλαγές της Lamborghini Aventador να κάνουν την εμφάνισή τους και κυριολεκτικά να μας "παίρνουν" τα μυαλά! Αυτή τη φορά η εταιρία από τη Sant Agata παρουσίασε μια one-off ή κατ΄παραγγελία, αν προτιμάτε, μία και μοναδική έκδοση που ακούει στο όνομα SC20.

Πρόκειται για ένα ανοικτό supersport μοντέλο σχεδιασμένο από τη Squadra Corse της Lambo με έμφαση φυσικά στις επιδόσεις. Παρ' όλα αυτά η SC20 είναι ένα "κανονικό" αυτοκίνητο για χρήση στο δρόμο αλλά φυσικά μπορεί άνετα να τρέξει και στην πίστα σε κάποιο track day.

Η Lamborghini SC20 εξοπλίζεται με το πανίσχυρο ατμοσφαιρικό V10 μοτέρ 6.5 λίτρων της εταιρίας με απόδοση 770 ίππων και 720 Nm ροπής με την κίνηση να μεταδίδεται πίσω. 

Εξωτερικά η συλλεκτική SC20 έχει σαφείς επιρροές από τα πιο παλιά και επιτυχημένα μοντέλα της εταιρίας όπως το Diablo VT Roadster, η Veneno Roadster και το Concept S που βασιζόταν στην αειθαλή Gallardo αλλά και από νεότερα όπως η εξωτική Sian, τουλάχιστον όσον αφορά τα πίσω φώτα.

Σαν one-off δημιουργία, η τιμή της SC20 δεν έχει γνωστή αλλά με δεδομένο οτι η Aventador SVJ Roadster, με την οποία έχουν πολλά κοινά να πωλείται προς 550.000€, λογικά  θα πλησιάζει τα 600.000€! 







Σχόλια