Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Η Hyundai ετοιμάζει "petrolhead" μοτέρ 2.3 λίτρων

Τα τελευταία χρόνια η Hyundai έχει βαλθεί να μας τρελάνει! Μία η παρουσίαση του i30N το 2017 και των υπόλοιπων μοντέλων του N Division, και από την άλλη οι δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του πρωταθλήματος WRC αλλά και οι διακρίσεις στο WTCR, έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές των Κορεατών στα μάτια των petrolheads.

Τώρα, η Hyundai ανακοίνωσε πως σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός νέου turbo μοτέρ 2.3 λίτρων με όριο στροφών τις "κατακόκκινες" 7.000 στρ/λεπτό! Λεπτομέρειες για την ιπποδύναμη δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά η εταιρία ενημέρωσε πως ο νέος κινητήρας θα έχει αλουμινένια κυλινδροκεφαλή ενώ όλος ο κορμός θα έχει την αντοχή και στιβαρότητα  των αγωνιστικών κινητήρων που χρησιμοποιούνται στα i20WRC ώστε να αντέχει τις καταπονήσεις των 7.000 στροφών.

Εμείς φανταζόμαστε οτι το αυτό το μοτέρ δεν θα αργήσει να έρθει και σίγουρα θα τοποθετηθεί σε όλα τα μοντέλα της γκάμας N αλλά εκεί που ανυπομονούμε να το δούμε είναι σίγουρα στο i20N, τον άμεσο αντίπαλο του Ford Fiesta ST! Και από την άλλη, με τις κόκκινες στροφές αυτού του μοτέρ, φαίνεται πως η Hyundai μάλλον σκοπεύει να πάρει τη θέση της Honda στις καρδιές των απανταχού petrolheads...


Σχόλια