Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Ο Lewis Hamilton προβάρει το AMG One (video)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 7άκις πρωταθλητής Formula 1, Lewis Hamilton, έχει την τύχη να οδηγεί μοναδικά αυτοκίνητα που φυσικά εντάσσονται στην κατηγορία των hypercars. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη LaFerrari, ή τη McLaren P1 ή και το Pagani Zonda 760LH;

Αυτή τη φορά και μετα΄το τέλος της φετινής σαιζόν , ο Hamilton προμοτάρει σε βίντεο το hypercar της Mercedes, το περίφημο AMG One.

Για όσους δεν το γνωρίζετε είναι ένα project που δουλεύει εδώ και αρκετά χρόνια η Mercedes και η αλήθεια είναι οτι έχει μείνει λίγο πίσω σε σχέση με αντίστοιχα αυτοκίνητα των ανταγωνιστών της, όπως η "πολύ" Aston Martin Valkyrie ή το Toyota Hypecar.

Μια δικαιολογία θα μπορούσε να είναι το γεγονός οτι το AMG One θα κινείται από μια παραλλαγή του hybrid V6 κινητήρα 1.6 λίτρων της Mercedes F1 W06 που έτρεχε στα grand prix το 2015. Φυσικά η μεταφορά ενός μοτέρ της F1 στο δρόμο θέλει διαδικασία και δεν είναι εύκολη υπόθεση. 

Όταν κυκλοφορήσει πάντως η AMG One, το μοτέρ της θα αποδίδει πάνω από 1000 ίππους και θα περιστρέφεται με όριο τις 11.000 στροφές/λεπτό με τελική ταχύτητα πάνω από 350 χλμ/ώρα.




Σχόλια