Η Honda εγκαταλείπει τους θερμικούς κινητήρες από το 2023 στην Ευρώπη

Μιλώντας σε δημοσιογράφους του βρετανικού Autocar ο αντιπρόεδρος της Honda, Ian Howells, έριξε μια βόμβα μεγατόνων!

Ούτε λίγο ούτε πολύ , ανέφερε οτι από το 2023 και εξής, η Honda θα εγκαταλείψει τους θερμικούς κινητήρες, τόσο τους βενζινοκινητήρες όσο και αυτούς με καύσιμο το diesel. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως στην Ευρώπη, η Ιαπωνική εταιρία θα χρησιμοποιεί για τα μοντέλα της μόνο ηλεκτροκινητήρες ή υβριδικούς. 

Στα hybrids θα επικεντρώσει την προσοχή της στα PHEV μοντέλα καθώς πιστεύει οτι τα συγκεκριμένα αποτελούν μια ενδιάμεση "σκάλα" μέχρι τα πλήρως ηλεκτρικά BEV.

Συνέχισε λέγοντας πως αν η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα υβριδικά αυτοκίνητα αλλάξει από το 2035, τότε και η Honda σίγουρα θα αναπροσαρμόσει τα σχέδια της ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες. Συμπλήρωσε με νόημα όμως οτι πέρα από τον ηλεκτρισμό,ο οποίος είναι και ακριβός, υπάρχουν και άλλες πηγές ενέργειας που μπορούν αξιοποιηθούν. Χαρακτηριστικά ανέφερε το υδρογόνο αλλά και τα καύσιμα που προέρχονται από βιομάζα.

Αν και η Honda είναι ξεκάθαρα υπέρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εντούτοις αυτά είναι κατά 30% πιο ακριβά από τα συμβατικά οχήματα αποτρέποντας την συγκεκριμένη τεχνολογία να αγκαλιαστεί από το αγοραστικό κοινό.

Εμείς από τη μεριά μας, δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο με τον αντιπρόεδρο της Honda. Το θέμα είναι όμως τη γνώμη του να την ακούσουν και τα κατάλληλα αυτιά στην Ευρώπη... 


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη