Η τελευταία "παράσταση" του Abarth 124 rally στο Rally Monza

Μετά την κατάκτηση του Abarth Rally Cup 2020, ο νεαρός Ιταλός Andrea Mabellini, συμμετέχει αυτό το Σαββατοκύριακο στο ACI Rally Monza, τελευταίο γύρο του φετινού WRC που προσμετρά και στο FIA R-GT Cup, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Gran Turismo που τις δύο τελευταίες χρονιές κατέκτησε το Abarth 124 rally.

Αυτή τη φορά ο Mabellini θα είναι εκείνος που θα υπερασπιστεί τον τίτλο για την Abarth, έχοντας στο πλευρό του τον Virginia Lenzi, με τον οποίο είχαν κατακτήσει τη 2η θέση στην κατηγορία R-GT το 2017, στην πρώτη εμφάνιση του Abarth 124 rally.

Αποτελώντας μέρος του WRC, το Rally Monza, είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, τόσο όσον αφορά στις διαδρομές που περιλαμβάνουν μικτές συνθήκες, όσο και λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται στην πίστα της Monza την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και ο τερματισμός την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, αφού τα πληρώματα θα έχουν καλύψει απόσταση 513 χλμ., εκ των οποίων τα 241 χλμ. σε ειδικές διαδρομές. 

Την ίδια ώρα, στην πίστα της Vallelunga θα φιλοξενηθεί ο τελευταίος γύρος του Ιταλικού F4 Championship powered by Abarth, ο θεσμός που διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμό και τις σκληρές μάχες που δίνουν οι νεαροί οδηγοί με τα μονοθέσια που εφοδιάζονται με τους turbo κινητήρες της Abarth. Στο τελευταίο γύρο του φετινού πρωταθλήματος θα συμμετέχουν 30 οδηγοί από 19 χώρες. Το τίτλο έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά από τον προηγούμενο γύρο ο Ιταλός Gabriele Mini  της Prema Powerteam.

Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο δοκιμαστικές περιόδους την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, τις κατατακτήριες δοκιμές και τον 1ο αγώνα το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και τους δύο τελευταίους αγώνες την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου. Η μετάδοση του αγώνα θα γίνει μέσω live streaming στο: www.acisport.it

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη