Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Νέα Lamborghini Huracan STO: από την πίστα στο δρόμο (+video)

Η αλήθεια είναι πως είχαμε αρκετό καιρό να δούμε ένα νέο μοντέλο από την ιταλική εταιρία. Αν και η Lamborghini άργησε να μας φέρει κάτι καινούργιο εντούτοις αυτή τη φορά μας εντυπωσίασε με την πανίσχυρη έκδοση της Huracan STO.

Ο αντικαταστάτης της παλιότερης αλλά διαχρονικής Huracan Perfomante, ήρθε για να μας παρασύρει με τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του. Σχεδιασμένη από τη Lamborghini Squadra Corse η νέα έκδοση STO έρχεται κατευθείαν από την πίστα και τους αγώνες GT. 

Νέα αεροδυναμικά βοηθήματα με ανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα και καινούργιο spoiler χαμηλά υπόσχονται ακόμη καλύτερο downforce και μοναδική petrolhead αίσθηση. Πίσω, νέας σχεδίασης είναι ο προφυλακτήρας αλλά και το κάλυμμα του μοτέρ που περιλαμβάνει εισαγωγή αέρα για την καλύτερη ψύξη του.

Και μιας που αναφέρουμε το μοτέρ, να πούμε οτι η Huracan Super Trofeo Omologata, όπως είναι το πλήρες όνομα της, κινείται από το γνωστό ατμοσφαιρικό V10 5.2 λίτρων κινητήρα απόδοσης 640 ίππων και 565 Nm ροπής. Όλη αυτή η δύναμη μεταφέρεται φυσικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Αν και πιστεύουμε πως δεν είναι και τόσο...απαραίτητο, αν αναφέρουμε οτι τα 100 χλμ/ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 3'' και η τελική ταχύτητας της STO αγγίζει τα 310 χλμώρα!

Τέλος, να σημειώσουμε οτι η τιμή της στην Ευρώπη αγγίζει τα 249.000€ χωρίς τους φόρους...Αλλά είπαμε, η Lamborghini Huracan STO είναι κυριολεκτικά ένα αγωνιστικό πίστας με άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο. Ποιος είπε οτι τα όνειρα είναι φθηνά;


Σχόλια