Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Μια ανάβαση με τη μοναδική Ferrari 250 GTO - video

Και ποιος δε γνωρίζει τη Ferrari 250 GTO που πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1960 συνέβαλε στη δημιουργία του μύθου που ονομάζουμε σήμερα Ferrari; Μόλις 39 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν στα 3 χρόνια παραγωγής της, από το 1962 έως το 1964, αλλά ήταν αρκετά για να στηρίξουν το θρύλο του Cavalino Rampante.


Βλέπετε εκείνη την περίοδο η ιταλική φίρμα δεν βρισκόταν στα καλύτερα της και έτσι με αυτή την απίστευτη δημιουργία του Sergio Scaglietti κυριολεκτικά σώθηκε από το χείλος του γκρεμού.

Η Gran Tursimo Omologato, όπως είναι το πλήρες όνομα της, θεωρείται σήμερα ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα της Ιστορίας με την ιδιαίτερη σχεδίαση της να προέρχεται από μελέτη της αεροδυναμικής αντίστασης και όχι καθαρά και μόνο λόγω εμφάνισης.


Η 250 GTO πίσω στα '60s, και όχι μόνο, θεωρούνταν το απόλυτο supercar. Και πως να μην είναι αφού κινούνταν από έναν V12 κινητήρα 3.0 λίτρων με 6 διπλά καρμπιρατέρ της Weber να δίνουν την απαραίτητη μουσική υπόκρουση, παράγοντας 300 ίππους! Η τελική της ταχύτητα ξεπερνούσε τα 270 χλμ/ώρα κάνοντας την GTO ένα πραγματικό αειθαλές supercar που θα στεκόταν άνετα και σήμερα απέναντι στον ανταγωνισμό.


Απολαύστε την σε μια ανάβαση επτά ολόκληρων λεπτών να καταπίνει τις στροφές τη μία μετά την άλλη και τις γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων σε αυτό το πανέμορφο, διαχρονικό χτένι που τόσο μας λείψει από τις τελευταίες δημιουργίες του Maranello.





Σχόλια