Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Το νέο Hyundai i20N έρχεται με φόρα

Ο λόγος για την καυτή έκδοση του Κoρεατικού supermini της Hyundai που ήρθε για να μας πάρει τα μυαλά! 

Η νέα δημιουργία του N Department στο Alzenau της Γερμανίας μας έχει συνεπάρει! Εξωτερικά το i20N ξεχωρίζει από την έντονα σπορ εικόνα που αποπνέει και το φουλ δυναμισμό του. 

Νέος προφυλακτήρας μπροστά με επανασχεδιασμένη μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και το σηματάκι Ν στη γρίλια για να...τρομάζει στους καθρέφτες! 

Στο πλάι η Hyundai έχει τοποθετήσει νέες ποδιές ενώ πίσω δεσπόζει η μεγάλη αεροτομή αλλά και ο εντυπωσιακός διαχύτης που ενσωματώνει τον τριγωνικό προβολέα ομίχλης. (Θυμίζει κάτι από αγωνιστικό...)

Το i20N φοράει 18άρες ζάντες αλουμινίου σε ανθρακί απόχρωση με τα ελαστικά του να είναι διάστασης 215/40. 

Στο εσωτερικό, διάχυτη είναι η συνολική σπορ αίσθηση που εκπέμπεται. Τα τύπου μπάκετ καθίσματα προσφέρουν άριστο κράτημα ενώ συνδυάζονται ιδανικά με τα αλουμινένια πεντάλ και τον επιλογέα ταχυτήτων.


Στα πιο σημαντικά τώρα. Το νέο Hyundai i20N κινεί ένας turbo κινητήρας 1.6 λίτρου και απόδοσης 204 ίππων και 275 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χιεροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων. Για την περίσταση, η Hyundai έχει εξοπλίσει το μικρό της hothatch με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό που υπόσχεται να κάνει τη διαφορά.

Για το κλασικό 0-100 οι Κορεάτες ανακοίνωσαν 6.7'' και τελική που αγγίζει τα 230 χλμ/ώρα. Διόλου άσχημα...


Η ανάρτηση έχει χαμηλώσει σε σχέση με το "απλό" i20 ενώ πίσω έχει τοποθετηθεί μπάρα θόλων. Να σημειώσουμε πως ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μέσα από 5 drives modes. Eco, Normal, Sport, N και N Custom.

Λέτε τελικά να έφτασε ο αντίπαλος του Ford Fiesta ST;

Σχόλια