Πανέτοιμη η On Sale Rally Team για το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας

Με άνεση τον τίτλο του πρωταθλητή η Audi στο DTM


Πρόωρος τίτλος για την Audi στο DTM, το Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού. 

Με τους οδηγούς της να σημειώνουν το 1-2-3 στον τελευταίο αγώνα στο Nürburgring, στο τιμόνι ισάριθμων RS5 DTM, έχει ήδη εξασφαλίσει τόσο το πρωτάθλημα των κατασκευαστών όσο και αυτό των ομάδων στο DTM, με έξι αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

 

Στο δωδέκατο αγώνα του εφετινού πρωταθλήματος, στα τρία σκαλιά του βάθρου ανέβηκαν οι τρεις υποψήφιοι για τον τίτλο: Nico Müller, Robin Frijns (και οι δύο της Audi Sport Team Abt Sportsline) και René Rast (Audi Sport Team Rosberg), επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους. 

Η Audi μονοπώλησε το ενδιαφέρον στον τελευταίο από τους τέσσερις αγώνες που διεξάχθηκαν συνολικά στο Nürburgring

 

Ο Frijns πέτυχε τον τέλειο γύρο στα προκριματικά, σημειώνοντας καλύτερους χρόνους και στα τρία σκέλη του, κάτι που σπάνια συμβαίνει στο DTM. 

Η πρώτη θέση στη γραμμή εκκίνησης ήταν η πέμπτη για τον Ολλανδό και 19η συνεχόμενη για την Audi, με τη νίκη όμως να καταλήγει στο Nico Müller.

 

Συνολικά, η Audi θριάμβευσε με εμφατικό τρόπο στο Nürburgring, στους δύο διπλούς αγώνες σε ισάριθμα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου. 

Οι Nico Müller - RobinFrijns σημείωσαν από δύο νίκες ο καθένας και στους έξι αγώνες που απομένουν (δύο διπλοί στο Zolder, 9-11 και 16-18 Οκτωβρίου και ο τελευταίος, επίσης διπλός, στο Hockenheim, 6-8 Νοεμβρίου) θα κριθεί ο τίτλος ανάμεσα στους οδηγούς της Audi Sport Team Abt Sportsline ενώ ελπίδες διατηρεί και ο René Rast, της Audi Sport Team Rosberg.

 

Έξι αγώνες πριν το τέλος της σεζόν, ο Nico Müller προηγείται στο πρωτάθλημα των οδηγών με 242 βαθμούς, μπροστά από τους Robin Frijns (224) και René Rast (195). 

Στην κατάταξη των ομάδων, η Audi Sport Team Abt Sportsline είναι με διαφορά στην πρώτη θέση. 


Χαρακτηριστικά, η βαθμολογία μεταξύ της Audi και της BMW στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών είναι 827 προς 356 στους βαθμούς και 10 προς 2 στις νίκες, για τη μάρκα με σήμα τα τέσσερα δακτυλίδια.


Σχόλια