Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Δείτε την Toyota Supra σε τεστ αποφυγής ταράνδου - video

Από τη δεκαετία του '90 και την "αξιομνημόνευτη" αποτυχία της Mercedes A-Class στο τεστ αποφυγής ταράνδου έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι.


Τα περίφημα τεστ ξεκίνησαν στη Σουηδία αλλά πλέον τη σκυτάλη έχουν πάρει στην Ισπανία και το 77km.com και συχνά-πυκνά δοκιμάζουν διάφορα μοντέλα. Είτε απλά καθημερινά αυτοκίνητα πόλης είτε ονειρεμένα σπορ διθέσια.


Τώρα οι τύποι στην Ισπανία πήραν την "πολύ" Toyota Supra και την έριξαν στην αρένα προσπαθώντας να βρουν τα όρια της. Και η αλήθεια είναι οτι τα βρήκαν...Στα 77 χλμ/ώρα!


Η ταχύτητα εισόδου του ιαπωνικού κουπέ είναι αρκετά εντυπωσιακή ειδικά αν συγκριθεί με άλλες ακριβότερες και πολυδιαφημισμένες κατασκευές.
Βέβαια, ο δοκιμαστής πραγματοποίησε πολλές απόπειρες για να πετύχει αυτή την ταχύτητα καθώς η Supra έχει μεταβλητό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού και έπρεπε να βρει ακριβώς το όριο και να αποφύγει τους κώνους.


Ακολούθησε ένα ακόμη τεστ-σλάλομ όπου ο Ιάπωνας τα πήγε πολύ καλύτερα. Κάποιοι θα το χαρακτήριζαν "τραίνο" αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί.

Να σημειώσουμε οτι η Supra του video φοράει τον turbo 6-κύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 3.0 λίτρων ενώ είναι εξοπλισμένη με ενεργό διαφορικό και ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Για την ιστορία να πούμε οτι το ρεκόρ στο τεστ αποφυγής ταράνδου το κατέχει από το 1999 ένα πραγματικά μοναδικό αυτοκίνητο, η Citroen Xantia Activa V6 με ταχύτητα εισόδου τα 85 χλμ/ώρα!
 

Δείτε το video και πείτε μας τη γνώμη σας. 



Σχόλια