Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Κρατήστε την ανάσα σας: Παρουσιάστηκε το T.50 του Gordon Murray (+video)

Η αλήθεια είναι πως το περιμέναμε με ανυπομονησία! Και δεν είναι περίεργο... Όταν ο δημιουργός της εξωπραγματικής McLaren F1, Gordon Murray, δημιουργεί μετά από χρόνια νέο αυτοκίνητο, τότε αξίζει η υπομονή!


Και τελικά δεν είχαμε άδικο. Μόλις πριν από λίγο ο Νοτιοαφρικανός σχεδιαστής-μηχανικός (ίνδαλμα για εμάς προσωπικά), παρουσίασε επίσημα το T.50! Και όχι, δεν είναι render αλλά αληθινό αυτοκίνητο.


Από που να ξεκινήσουμε; Από την μοναδική αεροδυναμική σχεδίαση που ξεφεύγει από την μόδα της "φτερούγας" τύπου Lamborghini και Pagani ή τον μοναδικό απίστευτο ατμοσφαιρικό V12 της Cosworth που αγγίζει τις κατακόκκινες 12.100 στροφές ανά λεπτό;


Καταρχάς να αναφέρουμε οτι το Τ.50 είναι πανάλαφρο ζυγίζοντας μόλις 986 κιλά προδιαθέτοντας για το τι ακολουθεί! Και αυτό που ακολουθεί είναι ένα αεροδυναμικό σχήμα που υπόσχεται μοναδικό αίσθημα Πραγματικής Οδήγησης!


Προσέξτε, δεν αναφερόμαστε σε τελικές και "0-100" αλλά στην καθαρή, ανόθευτη οδήγηση, αυτήν που σε συναρπάζει βγάζοντας όλα τα καλά συναισθήματα από μέσα σου, παίρνοντας όλες τις έγνοιες της ημέρας...


Τόσο το σασί όσο και το μονοκόκ κουβούκλιο των επιβατών είναι φτιαγμένα από carbon για εξοικονόμηση βάρους. Ταυτόχρονα, ο κάθετα τοποθετημένος ανεμιστήρας των 16 ιντσών στο πίσω μέρος του T.50 εξασφαλίζει μοναδική ευστάθεια ενώ ρυθμίζεται σε 6 διαφορετικά modes. Ειδικότερα στο V-Max Boost mode, ο ανεμιστήρας βοηθά το αυτοκίνητο να παράξει 690 ίππους σε burst mode.


Το κινητήριο σύνολο έρχεται από τη Cosworth και πρόκειται για ένα μοτέρ "παλαιάς κοπής". Ατμόσφαιρα, 3.9 λίτρα και 12 κύλινδροι στο σωστό V σχηματισμό. Η απόδοση αγγίζει τους 654 ίππους και τα 466 Nm ροπής. και φυσικά όλα αυτά συνδυάζονται με ένα manual 6άρι σασμάν της Xtrac που μεταφέρει την κίνηση πίσω. 


Περνώντας στο εσωτερικό καταλαβαίνεις αμέσως ποιος έχει τον πρώτο λόγο μέσα στο Τ.50. 
Ο οδηγός φυσικά που κάθεται στο κέντρο ενώ αριστερά και δεξιά και λίγο πιο πίσω βρίσκονται  οι...παρείσακτοι επιβάτες. 


Φυσικά απουσιάζουν οθόνες και λοιπά "μπλιμπλίκια" στο ταμπλό, και ευτυχώς εδώ που τα λέμε. Στο κέντρο του καντράν όμως δεσπόζει το μεγάλο αναλογικό στροφόμετρο ενώ η μόνη πολυτέλεια του σήμερα είναι τα 10 ηχεία του ηχοσυστήματος και η συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto. 


Το Τ.50 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022 σε μόλις 100 αντίτυπα και με τιμή περί τα 2.6 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους βέβαια.

Είμαστε σίγουροι οτι το Τ.50 θα είναι ένα μοναδικό supercar, ένας ύμνος στην αυτοκίνηση. Πως το ξέρουμε; Μα φυσικά βλέποντας το πάθος στα μάτια του Gordon Murray.


Απολαύστε το video.





Σχόλια