Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Νικητής ο Solberg για 2η φορά στο Rally Liepaja

Μάλλον το έχει το όνομα! Δεν εξηγείται αλλιώς....

Φυσικά αστειευόμαστε καθώς ο νεαρός Oliver Solberg σίγουρα έχει πάρει τα γονίδια του πατέρα του, Petter, αλλά έχει και περίσσεια ταλέντου!

2η συνεχόμενη νίκη λοιπόν για τον 18χρόνο πολιτογραφημένο Σουηδό με το VW Polo GTI R5 και το συνοδηγό του Aaron Johnston, και σίγουρα αποτελεί το next big thing στο WRC, μαζί με το έτερο ταλέντο Kale Rovanpera. 

Ο Solberg είχε έναν καθαρό αγώνα από το ξεκίνημα το μεσημέρι του Σαββάτου, γεγονός που τον έφερε στο τέλος του 1ου σκέλους στην πρώτη θέση με διαφορά 10'' από το δεύτερο Mads Ostberg με Citroen C3 R5. Άσχετα αν του έσβησε ο κινητήρας στην αφετηρία μιας ειδικής και παρά το τετ-α-κε που έκανε σε μια αργή αριστερή στροφή.

Σήμερα, Κυριακή, ο νεαρός απλώς ήταν...αλάνθαστος και μάλιστα αύξησε το ρυθμό του καθώς τελικά τερμάτισε με διαφορά 20'' από τους Ostberg-Eriksen. Οι Νορβηγοί ουσιαστικά έκαναν...πρόβα στο Rally Liepaja ενόψει της συμμετοχής τους στο Ράλλυ Εσθονίας για το WRC τον επόμενο μήνα.

Στην 3η θέση και 17'' πιο πίσω, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ERC, Alexey Lukyanuk, δεν μπόρεσε να πιάσει ποτέ τον ρυθμό που θα ήθελε. Το Citroen C3 R5 της Sainteloc Racing δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον Ρώσο και τον συνοδηγό του Dmitry Eremeev. Παρ΄όλα αυτά, καθώς ο Ostberg δεν έτρεχε για το ERC, ο Lukyanuk επωφελήθηκε ακόμη περισσότερο καθώς πήρε τους βαθμούς της 2ης θέσης και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο στην κούρσα του πρωταθλήματος. 

Στην 4η θέση τερμάτισαν οι Φινλανδοί Pietarinen-Linakketo με Skoda Fabia R5 και περίπου 1 λεπτό πίσω από τον Lukyanuk. Ακολούθησε ο Craig Breen με τον Paul Nagle και το Hyundai i20 R5 στα χρώματα της MRF και ο πολύ ταλαντούχος Σουηδός με το ¨βαρύ" όνομα Emil Lindholm με Skoda Fabia R5, μόλις 2'' πίσω από τον Breen.

Επόμενο ραντεβού για το ERC ο χωμάτινος αγώνας στις Αζόρες με τα εντυπωσιακά περάσματα από τη Sete Citades, στις 17-19 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια