Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

2ος γύρος για το ERC στη Λετονία (+video)

Με το Rally Liepaja να ξεκινά σήμερα στη Λετονία συνεχίζεται το πρωτάθλημα για το ERC.

Ο αγώνας της βαλτικής χώρας είναι ο 2ος γύρος σε ένα τροποποιημένο λόγω COVID-19, πρωτάθλημα 6 αγώνων.


Πρόκειται για ένα γρήγορο χωμάτινο αγώνα 10 ειδικών διαδρομών που το όλο στυλ του θυμίζει Ράλι Φιλανδίας. Πολλές πονηρές ευθείες με πατημένο χώμα όπου τα αγωνιστικά αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες με αρκετές δύσκολες καμπές. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα είναι 178 με τα συνολικά μήκος του αγώνα να αγγίζει τα 706. Η έδρα και το service park του αγώνα βρίσκονται στην παραθαλάσσια πόλη της Liepaja.


Συνολικά 48 πληρώματα θα στηθούν στην "εικονική" ράμπα εκκίνησης αφού φυσικά λόγω της πανδημίας δεν θα υπάρξει πανηγυρική εκκίνηση. Σήμερα, Παρασκευή, διεξάγονται Shakedown και Qualifying stage με τον αγώνα να ξεκινά το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12.


Ανάμεσα στα πληρώματα που αναμένονται να τρέξουν για βαθμούς που προσμετρούν στο ERC θα βρεθούν 20 αγωνιστικά προδιαγραφών R5 ή όπως λέγονται πλέον Rally2. Εκτός από τους γνωστούς πρωταγωνιστές του ERC, Alexey Lukyanuk- Dmitry Eremeev με Citroen C3 R5, θα βρεθούν και πολλά ακόμη μεγάλα ονόματα που προέρχονται από τον χώρο του WRC.


Ο περσινός νικητής Oliver Solberg με τον Aaron johnston στο διπλανό κάθισμα, θα τρέξει με το αγαπημένο του VW Polo R5. Οι Craig Breen-Paul Nagle θα τρέξουν με Hyundai i20 R5 για λογαριασμός των ελαστικών MRF ενώ το παρόν θα δώσει και ο Mads Ostberg με τον Torstein Eriksen με Citroen C3 R5 ενόψει της προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή τους στο Ραλλυ Εσθονίας του WRC.


Στην αγώνα όμως θα συμμετάσχει και ο Σίμος Γαλαταριώτης με VW Polo R5 κάνοντας την επανεμφάνιση του στο ERC μετά από το 2018. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!


Ο αγώνας θα τερματίσει το μεσημέρι της Κυριακής και πάλι χωρίς τελετή λήξης στη Liepaja, βάζοντας μας ταυτόχρονα σε κλίμα WRC καθώς τον επόμενο μήνα στις 4 Σεπτεμβρίου θα έχουμε και πάλι αγώνα...Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα λέγαμε, και σε αυτό, το ERC όντως βάζει τα γυαλιά στους παγκόσμιους...

Το Rally Liepaja μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσω Eurosport καθώς υπάρχουν ειδικές εκπομπές εκεί αλλά και στην σελίδα του ERC στο Facebook όπου μεταδίδονται ζωντανά πολλές από τις ειδικές του Σαββατοκύριακου.









Σχόλια