Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Νικητής ο Alexey Lukyanuk στο Rally Di Roma Capitale (+video)

Με το δεξί άνοιξε η σαιζόν για το φετινό πρωτάθλημα του ERC στη γειτονική Ιταλία και στα περίχωρα της Ρώμης όπου ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. 


Νικητής μετά από την περσινή του περιπέτεια στο Rally Di Roma Capitale ο Ρώσος Alexey Lukyanuk με συνοδηγό τον Dmitriy Eremeev και το Citroen C3 R5 της Sainteloc Racing με συνολικό χρόνο 1:58:57.0.


Ουσιαστικά ο αγώνας ήταν μονόλογος του Ρώσου καθώς χθες Σάββατο κέρδισε και τις 6 ειδικές διαδρομές μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του. Αντίθετα, σήμερα σήκωσε το πόδι από το γκάζι ελέγχοντας απλώς το ρυθμό και αποφεύγοντας τα ρίσκα.


Πίσω του και σε απόσταση ασφαλείας τερμάτισε ο περσινό νικητής του αγώνα Ιταλός Giadomenico Basso με VW Polο GTI R5. Η αλήθεια είναι οτι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο αγαπημένος των θεατών οδηγός, δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει τον Lukyanuk.


Στην 3η θέση το next big thing των rally, Oliver Solberg με VW Polo GTI R5 στον πρώτο του πλήρη ασφάλτινο αγώνα της καριέρας του. Όπως δήλωσε ο ίδιος, πίστευε οτι απλώς θα τερμάτιζε εντός 10άδας και θα χρησιμοποιούσε τον αγώνα για απόκτηση εμπειρίας. Από οτι φάνηκε, το dna μίλησε....


Στην 4η θέση ανέβηκε ο γνωστός μας Craig Breen με τον Paul Nagle και το εργοστασιακό Hyundai i20 R5 στην επιστροφή του Ιρλανδού στο ERC μετά από χρόνια. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το Σάββατο ο Breen προσπέρασε τον Ιταλό-Ρουμάνο Simone Tempestini με Skoda Fabia R5 Evo μόλις για 1.3 δευτερόλεπτα σε μια σπουδαία μάχη!


Τι κρατάμε από τη Ρώμη; Μα φυσικά οτι έστω με μάσκες και αντισηπτικά έχουμε και πάλι αγώνα! Αν και η απουσία του κόσμου δεν ήταν και το καλύτερο και σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη. 

Επόμενος αγώνας του ERC στη Λετονία και το Rally Liepaja στις 14-16 Αυγούστου όπου ελπίζουμε να δούμε και τον περσινό πρωταθλητή Chris Ingram στη ράμπα της εκκίνησης. 


Και bonus ένα video από τον μελλοντικό πρωταθλητή WRC.


Σχόλια