Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Το GR Yaris έρχεται με φόρα - video


Δεν αργεί η επίσημη παρουσίαση του νέου και πολλά υποσχόμενου καυτού Yaris της Toyota που έχει οριστεί για τις 10 του Γενάρη του επόμενου έτους. Παρ' όλα αυτά και για να μας κρατάει ζεστούς η Ιαπωνική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα video teaser που δεν αφήνει και πολλά στη φαντασία.
Η ειδική έκδοση που έρχεται απευθείας από τη Gazoo Racing δεν έχει και πολύ σχέση με την προηγούμενη GRMN που είδαμε πριν λίγα χρόνια.
Έτσι, το νέο μοντέλο θα εφοδιάζεται από έναν turbo 3κύλινδρο κινητήρα 1.6 λίτρων, απόδοσης 250 ίππων που το καθιστά ταυτόχρονα το πιο δυνατό 1600 μοτέρ ευρείας παραγωγής. Όσο για την ροπή, αυτή θα κινείται σε αρκετά μεγάλα επίπεδα αγγίζοντας τα 350 Nm.

Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός κλασικού χειροκίνητου σασμάν 6 σχέσεων που σίγουρα θα υπόσχεται μεγαλύτερη διασκέδαση από ένα αποστειρωμένο αυτόματο.
Σε αυτό θα βοηθά και η δυνατότητα επιλογής της ισχύος από τον οδηγό αφού μπορεί να ρυθμιστεί σε 3 διαφορετικά modes. Στο Normal, η κίνηση μεταδίδεται 60% μπροστά και 40% πίσω, στο Track είναι στο 50-50 ενώ στο Sport το Yaris υπόσχεται ατελείωτη διασκέδαση με 30%-70%.


Το συνολικό βάρος του καυτού supermini της Toyota θα είναι 1300 κιλά ενώ τα φρένα του θα είναι 4πίστονα μπροστά και 2πίστονα πίσω. Οι τροχοί θα είναι 18 ιντσών αφού το GR Yaris είναι σπορ και πρέπει να το δείχνει.
Όσο για την τιμή αγοράς, στην Ευρώπη τουλάχιστον, θα είναι κοντά στα 40.000 ευρώ. Περισσότερα όμως μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Σχόλια