Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Τα συγκρουόμενα του Ενιαίου Skoda στα Μέγαρα - video



Όταν πριν από λίγα χρόνια ανασυστάθηκε, μετά από 10 και βάλε χρόνια, ο θεσμός του Ενιαίου Κυπέλλου, όλοι οι φίλοι του μότορσπορ στην Ελλάδα αναθάρρησαν!
Βλέπετε, το Ενιαίο ήταν ανέκαθεν ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς ανάδειξης νέων ταλαντούχων οδηγών που στη συνέχεια μεταπηδούσαν σε κάθε μορφής αγώνα με τετράτροχα οχήματα. Ράλι, πρωτάθλημα ταχύτητας, αναβάσεις και πρωτάθλημα Ιστορικών είναι μόνο μερικά παραδείγματα.
Και μάλιστα στο παρελθόν έχουν αναδειχθεί σημαντικοί οδηγοί μέσα από το Ενιαίο και με σπουδαία αυτοκίνητα. Και ποιος δε θυμάται τα Peugeot 106 Rallye, Nissan Micra και Seat Ibiza GTi σε διαφορετικές περιόδους να δίνουν ρέστα στην Τρίπολη ή στα Μέγαρα ξεσηκώνοντας τον κόσμο; Για να μην μιλήσουμε για Alfasud, Starlet, ZX και Τατόι παλιότερα...
Τα τελευταία χρόνια με το Skoda Fabia 1.2 που παραχωρήθηκε ως το ιδανικό αυτοκίνητο για το Ενιαίο της νέας εποχής, ο θεσμός όντως γνώρισε νέα άνθηση.
Μαζί με τη νέα άνθηση όμως ήρθαν και τα νέα ήθη...


Για παράδειγμα ο αγώνας του Κυπέλλου στα Μέγαρα στο τέλος Οκτωβρίου σημαδεύτηκε από αμέτρητες επαφές μεταξύ των οδηγών.
Και αν κάποιος θα έλεγε οτι ανέκαθεν υπήρχαν μικροχτυπήματα και "τζαρτζαρίσματα" στην πίστα και οτι "βρε αδερφέ έτσι είναι τα μηχανοκίνητα", εμείς θα λέγαμε όχι!
Όχι δεν ήταν πάντα έτσι στους αγώνες. Μπορεί να υπήρχαν όντως επαφές αλλά αυτές οφείλονταν κυρίως στα λάθη και τις αβλεψίες των οδηγών και όχι από εσκεμμένη και κακόβουλη πράξη. 
Το να βλέπεις τον οδηγό να εφορμά στη στροφή και να πετά εκτός πίστας τον αντίπαλό του ενδεχομένως με δόλο σίγουρα δεν είναι η σωστή αθλητική συμπεριφορά. Και πόσω μάλλον όταν μιλάμε για νέους οδηγούς που είναι και η ελπίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας. Τότε τα πράγματα δεν φαίνεται ρόδινα.
Δείτε το video.



Τα αγωνιστικά των φωτογραφιών επιλέχθηκαν τυχαία.

Σχόλια