Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Ένα SUV από τη Lexus για το τέλος του κόσμου


Κατά περιόδους έχουμε δει πολλές ακραίες προτάσεις για οχήματα εκτός δρόμου που ξεπερνούν τη φαντασία ακόμη και του σκηνοθέτη του Mad Max. Off Road αυτοκίνητα που αντέχουν σε κάθε κακουχία και είναι ικανά να επιβιώσουν ακόμη και από πτώση μετεωρίτη!

Αν και η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές αυτά τα «τζιπάκια» έρχονται από αμερικανικές μικρές εταιρίες, αυτή τη φορά η Lexus έκανε την έκπληξη παρουσιάζοντας το GXOR! Το απόλυτο όχημα επιβίωσης ακόμη και μετά τη Δευτέρα Παρουσία!

Βασίζεται στο Lexus GX που με τη σειρά του πατάει στο Toyota Land Cruiser και αποτελεί την πρόταση της γιαπωνέζικης πολυτελούς φίρμας στα extreme off road «κτήνη». Καθώς πρόκειται για ένα και μοναδικό αντίτυπο, στην ουσία η Lexus το κατασκεύασε θέλοντας να ικανοποιήσει αιτήματα πελατών της αλλά και να αποδείξει την ικανότητά της να παράξει ένα τέτοιο μοντέλο.

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι ξεχνάμε τα συνηθισμένα υβριδικά σύνολα της εταιρίας (ευτυχώς), οπότε το GXOR κινείται με έναν «παλιό και συνηθισμένο» V8 μοτέρ, χωρητικότητας 4.6 λίτρων και απόδοσης 301 ίππων! Και όλα αυτά χωρίς τούρμπο και τα συνηθισμένα έξτρα ηλεκτρονικά καλούδια, μόνο πολλά κυβικά και βενζίνη... όπως είναι και ο σωστός τρόπος άλλωστε!

Για να αντεπεξέλθει σε όλες τις πιθανές αντίξοες συνθήκες που μπορεί να συναντήσει το GXOR, η Lexus το εφοδίασε με ηλιακά πάνελ στην οροφή που παρέχουν κανονικά ηλεκτρικό ρεύμα όταν το χρειαστείτε σε μια συσκευή σας, ασύρματο για επικοινωνία με τον έξω κόσμο, τρέιλερ για να βάζετε τον εξοπλισμό επιβίωσης και φυσικά «αναπνευστήρα» για να μπαίνετε σε ποτάμια και λίμνες άφοβα. Οι ζάντες είναι από υλικό ενισχυμένης αντοχής όπως και οι αναρτήσεις ενώ και στο πάτωμα του αυτοκινήτου έχει τοποθετηθεί ποδιά για αποφυγή δυνατών επαφών.

Δεν ξέρουμε αν το GXOR θα έπρεπε να βαφτεί με παραλλαγή και να χρησιμεύσει σαν στρατιωτικό όχημα αλλά τουλάχιστον θα ήταν άξιος αντίπαλος με τα αειθαλή Humvee. Όπως και να έχει, σίγουρα η πρόταση της Lexusείναι ένα SUVπέρα από τα συνηθισμένα «καθώς πρέπει» mainstream μοντέλα που βλέπουμε παρκαρισμένα στις πλατείες. Τελικά η έκπληξη έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις…


Σχόλια