Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Αυτό είναι το νέο Skoda Kamiq

Η Skoda παρουσίασε τη νέα της πρόταση στα compact SUV, το πολυαναμενόμενο Kamiq.
Το μικρό SUV συνδυάζει τα κλασικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας, όπως την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις υπερυψωμένες θέσεις, με την ευελιξία ενός μικρού σε διαστάσεις μοντέλου και τη χαρακτηριστική σχεδίαση της Skoda. Με τα υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης και infotainment, τους άνετους χώρους και τα πολλά στοιχεία Simply Clever, το νέο Kamiq σίγουρα θα ενθουσιάσει τους πελάτες που θέλουν να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες όσο και αυτούς που έχουν έναν πιο δυναμικό lifestyle.
 
 Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι στιβαρές λεπτομέρειες και οι μεγάλοι τροχοί των 16 έως 18 ιντσών προσδίδουν στο Kamiq μια επιβλητική εμφάνιση. Χάρη στις compact διαστάσεις του, το καινούργιο SUV έχει έντονο χαρακτήρα και δυναμισμό.

Είναι το πρώτο Skoda με διαχωρισμένους προβολείς LED με φώτα ημέρας τοποθετημένα ψηλά και στην έκδοση full LED με δυναμικά φλας μπροστά και πίσω. Προαιρετικά διατίθεται και μια πανοραμική οροφή, ενώ όπως σε όλα τα καινούργια μοντέλα της μάρκας στην πίσω πόρτα, αντί για το λογότυπο υπάρχει η πλήρης αναγραφή, σε κεφαλαία.Το Kamiq είναι το δεύτερο μοντέλο της φίρμας που διαθέτει την καινούργια φιλοσοφία σχεδίασης του εσωτερικού, με επικεφαλής σχεδιασμού και σε αυτό το μοντέλο τον «δικό μας», Δημήτρη Δαρκούδη! Η ψηλότερα τοποθετημένη θέση των καθισμάτων και οι άνετοι χώροι του compact SUV κάνουν πιο εύκολη την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο και παρέχουν μια συνολικά πολύ καλή ορατότητα καθώς και ακόμα καλύτερη εργονομία.

Πίσω, το εσωτερικό ύψος του αυτοκινήτου είναι 1.003 χιλιοστά, το εσωτερικό πλάτος 1.425 χιλιοστά και ο χώρος για τα γόνατα 73 χιλιοστά -τιμές που κάθε μια τους αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 400 λίτρων, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.395 λίτρα με την αναδίπλωση της ασύμμετρης (σε αναλογία 60:40) πλάτης του πίσω καθίσματος, που προαιρετικά μπορεί να διαθέτει και κεντρικό υποβραχιόνιο. 
Διαθέσιμοι δύο κινητήρες βενζίνης TSI με χωρητικότητα 1,0 ή 1,5 λίτρων, ο πρώτος απόδοσης 95 ή 116 PS, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 και 6 σχέσεων αντίστοιχα, ο δεύτερος 150 PS. Ο πετρελαιοκινητήρας είναι ο γνωστός TDI 1,6 λίτρων, 116 PS. Τόσο ο πιο ισχυρός βενζινοκινητήρας όσο και ο πετρελαιοκινητήρας θα διατίθενται στην Ελλάδα αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Αργότερα, θα λανσαριστεί και ο 1.0 G-TEC των 90 PS, ο πρώτος κινητήρας που λειτουργεί με φιλικό προς το περιβάλλον φυσικό αέριο (CNG) σε SUV της SKODA, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6d-TEMP. 
Δελτίο Τύπου






Σχόλια