Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Ξεκινά σήμερα το Barum Rally για το ERC



Μπορεί εμείς στην Ελλάδα την εβδομάδα που τελείωσε να είχαμε το μυαλό μας στραμμένο στις δοκιμές της Toyota με το Yaris WRC στην Φθιώτιδα και τη Φωκίδα αλλά η κανονική αγωνιστική δράση του ERC συνεχίζεται σήμερα στο Zlin της Τσεχίας.
Και μπορεί να μην είχαμε φέτος καθόλου Ακρόπολις και πιθανότατα καμία ελπίδα για επιστροφή του στο WRC τα επόμενα χρόνια, οπότε καλό θα ήταν προς το παρόν να επικεντρωθούμε στις προσπάθειες για επιστροφή του τουλάχιστον στο ERC.
Στην Τσεχία ο ασφάλτινος αγώνας ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, με την Qualifying Stage και μια μικρή σούπερ ειδική μέσα στην πόλη του Zlin το βράδυ. Το κυρίως πιάτο ξεκινά το Σάββατο και ολοκληρώνεται την Κυριακή μετά από 15 ειδικές και 219 χιλιόμετρα γλιστερής και μάλλον βροχερής ασφάλτου.
Γενικότερα, στο Barum Rally θα συμμετάσχουν 137 αγωνιστικά με τα 57 από αυτά να έχουν στάτους ERC σε διάφορες κατηγορίες. Καθόλου άσχημα…



Στη κύρια κατηγορία, η μάχη αναμένεται να δοθεί μεταξύ του πολυνίκη του αγώνα Τσέχου σταρ Jan Kopecky με Skoda Fabia R5 Evo και του Ρώσου πρωτοπόρου στη βαθμολογία Alexey Lukyanuk με Citroen C3 R5. Ο πρώτος έχει να υπερασπιστεί τις 4 συνεχόμενες νίκες του στον αγώνα ενώ ο "Lucas" το πρωτάθλημα καθώς ο Πολωνός Habaj βρίσκεται μόλις 6 βαθμούς πίσω προσδοκώντας κάποιο λάθος του.



Μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον θα έχουμε στις μικρές κατηγορίες ERC1 Junior και ERC3 Junior με τα αγωνιστικά τύπου R5 στην πρώτη κατηγορία και R2 στη δεύτερη να προσφέρουν σίγουρο θέαμα.
Εκεί, ο Άγγλος Chris Ingram με Fabia R5 θα κονταροχτυπηθεί με τον Τσέχο Filip Mares για τον τίτλο του πρωταθλητή ενώ στην ERC3 Junior σίγουρος φαίνεται ο Εσθονός Ken Thorn καθώς ο Ισπανός Llarena με το Peugeot 208 R2 και ο Νορβηγός Furuseth φαίνεται να έχουν χάσει έδαφος στην βαθμολογία.





Εν τω μεταξύ ας θυμηθούμε την περσυνή συμμετοχή του Sordo στον αγώνα με Hyundai i20 R5, έτσι, για...ορεκτικό!
Περισσότερα το βράδυ, μείνετε συντονισμένοι!

Σχόλια