Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Η Mercedes-Benz X-Class τελειώνει



Δεν πέρασε πολύς καιρός από το πανηγυρικό λανσάρισμα του πολυτελούς pickup της Mercedes πριν από 2 χρόνια. Τότε οι προσδοκίες των Γερμανών ήταν μεγάλες καθώς ανέμεναν ότι θα πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα των ακριβών "αγροτικών" οχημάτων.

Φαίνεται όμως ότι τα πλάνα δεν πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει στην Στουτγάρδη και η X-Class πάει για...κόψιμο. Οι χαμηλές πωλήσεις σε Ευρώπη, Νότια Αφρική και Αυστραλία που ήταν οι στοχευμένες αγορές οδηγούν το "πείραμα" των Γερμανών σε πρόωρη διακοπή. Μόλις 17.000 αντίτυπα πουλήθηκαν το 2018, νούμερο εξαιρετικά απογοητευτικό!

Η X-Class ήταν και άτυχη καθώς έπεσε θύμα των περικοπών που σχεδιάζει η μητρική Daimler-Benz με σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κερδών.


Από την άλλη μεριά, το pickup της Mercedes βασιζόταν στην πλατφόρμα του Nissan Navara με το οποίο μοιράζονταν τη γραμμή παραγωγής στην Ισπανία. Η αλήθεια είναι ότι ήταν όντως ένα Navara με αστέρι στη μάσκα και έξτρα πολυτέλεια στο εσωτερικό με αδικαιολόγητα όμως υψηλή τιμή!

38.000 στη Γερμανία για τη βασική έκδοση, 49.000 για την V6! Είναι πολλά τα λεφτά, ειδικά συγκρίνοντας το με ένα Ford F150 Raptor ή με το ίδιο το Navara...




Σχόλια