Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Αυτό είναι το νέο Audi SQ7 V8 TDI

Το μεσαίο SUV της Audi ήταν το πρώτο αυτοκίνητου του γκρουπ VAG που εφοδιάστηκε με τον τότε νέο θηριώδη diesel V8 κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων. Τα χρόνια που μεσολάβησαν το μοτέρ αυτό εφοδίασε πολλά μοντέλα του ομίλου, ξεκινώντας από το "ταπεινό" VW Tuareg έως και την "πολύ" Bentley Bentayga.
Τώρα όμως ήρθε η ώρα για το SQ7 να ανανεωθεί αισθητικά καθώς βρίσκεται αρκετά χρόνια στην αγορά, αν και η εμφάνιση του μόνο παρωχημένη δε μπορεί να χαρακτηριστεί.



Έτσι το ανανεωμένο SUV ακολουθεί τα πρότυπα της Audi στο σχεδιασμό της μπροστινής μάσκας με μεγαλύτερους προβολείς με LED φώτα και περισσότερο γωνιώδη σχεδιασμό στη μάσκα. Χαρακτηριστικές είναι οι μεγάλες εισαγωγείς αέρα αριστερά και δεξιά του προφυλακτήρα.



Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης που συνδυαστικά με το ενισχυμένο προστατευτικό στο πάτωμα του αυτοκινήτου φανερώνουν ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο Q7.



Οι 20άρες ζάντες αλουμινίου κρύβουν τα θηριώδη φρένα που μπροστά είναι διατάσεων 400 χιλιοστών και 370 πίσω. Μπορείτε να τα επιλέξετε είτε με κόκκινες δαγκάνες είτε με μαύρες για μια ακόμη περισσότερο επιθετική εμφάνιση! Φυσικά υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερα κεραμικά φρένα μεγαλύτερου ακόμη μεγέθους.
 


Ο 4λίτρος V8 κινητήρας ξεχωρίζει με την εκρηκτικότητα και τις επιδόσεις του αφού με τη βοήθεια των 2 τούρμπο αποδίδει 429 ίππους και 900Nm ροπής. Όλα αυτά είναι ικανά να φτάσουν τα 100 χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 4.8'' και η τελική ταχύτητα του SQ7 να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα!
Καθόλου άσχημα...



Το νέο SQ7 θα ξεκινήσει να πωλείται μέσα στον Αύγουστο με τις τιμές στη Γερμανία τουλάχιστον να βρίσκονται περίπου στα 95.000€.
Αναμένουμε και την τιμή της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Σχόλια