Το πρόγραμμα του 55ου Ράλλυ ΔΕΘ

Ο Α.Ο.Θ - Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, παρά τη καλοκαιρινή περίοδο των διακοπών του Αυγούστου, συνεχίζει αδιάκοπα την προετοιμασία της 55ης διοργάνωσης του Ράλλυ Δ.Ε.Θ, του μακροβιότερου αγώνα ράλλυ της χώρας, μετά το παγκόσμιο Acropolis Rally.Ο αγώνας που διοργανώνει ο Α.Ο.Θ - Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης το διήμερο 16 & 17 Σεπτεμβρίου, αποτελεί τον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου καθώς και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

Η φετινή έκδοση του αγώνα, περιλαμβάνει 4 ασφάλτινες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 89.1 αγωνιστικών χιλιομέτρων


Το “55ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ” τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε) με την αμέριστη συμπαράσταση της Δ.Ε.Θ-Helexpo, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης - Θέρμης -Πολυγύρου – Λαγκαδά, ενώ στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ως θεσμικοί υποστηρικτές, τα κατά τόπους κλιμάκια, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.


Στο “55ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ” επιστρέφει το προαιρετικό shakedown στη Γαλάτιστα, ο Χολομώντας καθώς και η πανηγυρική εκκίνηση & ο τερματισμός εντός της Δ.Ε.Θ.


Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου ( Ώρες 08:00-12:00) στο χώρο του παλαιού εργοστασίου «ΦΛΩΡΙΝΑ» στην είσοδο του χωριού Γαλαρινός Χαλκιδικής, θα πραγματοποιηθεί ο Διοικητικός & Τεχνικός Έλεγχος των συμμετεχόντων και αγωνιστικών του "55ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ". Ο ίδιος χώρος θα αποτελέσει και το Service Park του αγώνα, το οποίο θα είναι φυλασσόμενο για την διανυκτέρευση των αγωνιστικών.

Στη συνέχεια, όσα πληρώματα το επιθυμούν θα κατευθυνθούν προς τη Γαλάτιστα όπου με φόντο το αδιαμφισβήτητο αξιοθέατο της ομώνυμης κωμόπολης, τον βυζαντινό πύργο, θα διεξαχθεί το shakedown του 55ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ από τις 12:30 έως τις 15:30.


Το προαιρετικό
shakedown, ή αλλιώς η γενική δοκιμή πριν τον αγώνα, θα διεξαχθεί στην παλιά Εθνική οδό Γαλάτιστας- Πολυγύρου, με εκκίνηση λίγο έξω από την Γαλάτιστα και τερματισμό λίγο πριν τη διασταύρωση Βάβδου και έχει μήκος 4,49 χιλιομέτρων.

Η ίδια διαδρομή χρησιμοποιήθηκε στην έκδοση του 53ου Ράλλυ ΔΕΘ το 2020, αλλά και παλαιότερα το 2010 ως shakedown όπως και εναρκτήρια και καταληκτική ειδική του Ράλλυ Δ.Ε.Θ, εκείνης της χρονιάς.

Στην εν λόγω διαδρομή, τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να ρυθμίσουν τα αγωνιστικά τους κατάλληλα για τον απαιτητικό ασφάλτινο αγώνα.Στις 19:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα τελεστεί στη Νότια Πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η παρουσίαση των πληρωμάτων καθώς και η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα.


Το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, με τα πληρώματα να διαγωνίζονται σε 2 επαναλαμβανόμενες διαδρομές συνολικού μήκους 89,6 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Το πρώτο αγωνιστικό θα εκκινήσει στις 09:23 στην εναρκτήρια ε.δ του αγώνα "Λιβάδι - Πετροκέρασα" συνολικού μήκους 19.7χλμ, η οποία επιστρέφει στο οργανόγραμμα του αγώνα έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας.

Το πρωινό loop των ειδικών ολοκληρώνεται με τη γνωστή κλασσική ειδική "Χολομώντας", μήκους 25.1 χλμ

με κατεύθυνση από Αρναία προς Παλαιόκαστρο, ίδιας χάραξης με εκδόσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Έπειτα από το ενδιάμεσο 30λεπτο Service, τα πληρώματα θα διέλθουν για ακόμα μια φορά από τις ειδικές διαδρομές "Λιβάδι - Πετροκέρασα" και "Χολομώντας".


Μετά το
δεύτερο πέρασμα από την ε.δ "Χολομώντας" που αποτελεί την Powerstage του αγώνα και πριμοδοτείται με επιπλέον βαθμούς, οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στη Νότια πύλη της Δ.Ε.Θ. όπου το πρώτο πλήρωμα αναμένεται να δει την σημαία του τερματισμού στις 16:12


H απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο.

Οι αναγνωρίσεις της διαδρομής επιτρέπονται μέχρι το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου με τη δύση του ηλίου, με ελεύθερο αριθμό περασμάτων.

Τονίζεται ότι η οδήγηση κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων πρέπει να είναι σύμφωνη με τον Κ.Ο.Κ. και να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι της περιοχής


Η Γραμματεία θα λειτουργεί στα γραφεία του ΑΟΘ

(Εγνατίας 154, Εντός Δ.Ε.Θ,Περίπτερο 15, Ημιόροφος, Θεσσαλονίκη, 54636)

έως τη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Τις ημέρες του αγώνα θα στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της ΔΕΘ.


Oι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα δελτία πληροφοριών.

Ο επίσημος πίνακας ανακοινώσεων θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, έως

την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 23.59.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά μέσω του ΣΔΔΑ της ΟΜΑΕ.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη