Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Η μουσική πανδαισία της Lancia Stratos (video)

Όταν μιλάμε για αγωνιστικά αυτοκίνητα και ειδικότερα για αυτοκίνητα ράλλυ, το μυαλό μας ταξιδεύει σε πολλά και διάφορα "βαριά" ονόματα. Lancia Delta Integrale, Audi Quattro, Peugeot 205 T16, Abarth 131, Lancia 037, Subaru Impreza και Mitsubishi Lancer είναι μόνο μερικά!

Όλα είναι αγωνιστικά θρύλοι που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στις σκληρότερες ειδικές διαδρομές του Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ. Όμως δεν είναι μόνο αυτά. 

Στην περίπτωση της Lancia Stratos μιλάμε για αγωνιστικό που σάρωσε τα πρωταθλήματα στη δεκαετία του '70 αποτελώντας ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό όχημα που έθεσε τις βάσεις για την πρωτοκαθεδρία των Ιταλών στα ράλλυ. 

Ο σχεδιασμός του ήταν εξαρχής από "λευκό χαρτί" καθώς δεν βασίστηκε σε κανένα άλλο εμπορικό αυτοκίνητο της Lancia. Αντιθέτως, χτίστηκε με βάση τον καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ώστε το αυτοκίνητο να γίνει απευθείας Παγκόσμιος πρωταθλητής! Χρησιμοποιώντας τον μοναδικό πανίσχυρο V6 κινητήρα της Ferrari Dino κατακτούσε τη μία νίκη πίσω από την άλλη. 

Σιρόκο-Μ. Μακρινός, Ακρόπολις 1978

Και ο ήχος; Όπως φαντάζεστε, ένας κινητήρας της Ferrari δεν θα μπορούσε παρά να είναι μία μουσική πανδαισία στα αυτιά όλων των φίλων των motorsports

Δυναμώστε τα ηχεία και απολαύστε...


Σχόλια