Στις 8 και 9 Ιουλίου η 1η Ανάβαση Ιωαννίνων

Με δυναμικό τρόπο κάνει επανεκκίνηση ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην περιοχή μας και δύο χρόνια μετά το 27ο Ηπειρωτικό Ράλλυ τον Ιούλιο του 2021, το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ιωαννίνων ΕΛ.ΕΤ.Α διοργανώνει την 1η Ανάβαση Ιωαννίνων το διήμερο 8 και 9 Ιουλίου.

Η διαδρομή που έχει επιλεγεί και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Αγώνων της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, είναι αυτή των Λιγκιάδων, τόσο για αγωνιστικούς λόγους όσο και για λόγους που συνδέονται με την εγγύτητα στην πόλη των Ιωαννίνων και την προβολή της περιοχής, με δεδομένο πως οι Λιγκιάδες αποτελούν το «μπαλκόνι» των Ιωαννίνων.

Στόχος της ΕΛ.ΕΤ.Α. είναι η ένταξη της ανάβασης στο καλεντάρι της ΟΜΑΕ τα επόμενα χρόνια, γεγονός που θα πολλαπλασιάσει τα οφέλη για την περιοχή, καθώς οι Αναβάσεις συγκεντρώνουν πολυάριθμους αγωνιζόμενους και θεατές.

Η διαδρομή μήκους 4 χλμ. θα ξεκινά  από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων με τους Λιγκιάδες και θα τερματίζει λίγο πριν την κεντρική πλατεία της μαρτυρικής Κοινότητας, που θα γεμίσει από τους ήχους των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 8 Ιουλίου, θα διεξαχθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές και την Κυριακή 9 Ιουλίου τα δύο σκέλη του αγώνα.

Μεγάλοι χορηγοί θα είναι το «Ι.ΚΤΕΟ AUTOTEST Βουνοπλαγιάς» και η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων «PEUGEOT - CITY CARS ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», ενώ την 1η Ανάβαση Ιωαννίνων θα στηρίξουν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό της ΕΛ.ΕΤ.Α., καθώς και η Τ.Κ Λιγκιάδων.

ΔΤ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη