Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Πλώρη για τη νίκη στο Ράλι Πορτογαλίας ο Rovanpera

Φαίνεται πώς ο πρωταθλητής επέστρεψε! Έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί η σημερινή εμφάνιση του Kalle Rovanpera στο Ράλλυ Πορτογαλίας για το WRC.

Με 5 νίκες από τις συνολικά 7 ειδικές διαδρομές της ημέρας είναι παραπάνω από προφανές πώς ο νεαρός Φιλανδός αποφάσισε να πάρει το όπλο του και να..."πυροβολήσει". Άλλωστε, το αντίπαλο δέος του Ogier που φιγουράρει στην πρώτη θέση στη βαθμολογία των οδηγών, χτυπάει κάπως. 

Ο Rovanpera οδήγησε αλάνθαστα το Toyota Yaris Rally1 και έμεινε στην πρώτη θέση της κατάταξης με μεγάλη διαφορά από τον 2ο Dani Sordo που ακολουθεί με Hyundai i20N Rally1 που επίσης πήρε νίκη σε μία ειδική. 

Ειδικότερα, στο πρωινό loop ο περσινός πρωταθλητής δεν σήκωσε το πόδι από το πάτωμα σημειώνοντας εκπληκτικούς χρόνος τόσο στα split όσο και στο stop της κάθε ειδικής. Στο απογευματινό σκέλος θα λέγαμε οτι περισσότερο έκανε διαχείριση του ρυθμού του οδηγώντας προσεκτικά. 

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου καθώς και οι τρεις οδηγοί της Hyundai που ακολουθούν  απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 13 δευτερόλεπτα!

Στους άτυχους της ημέρας, ο Pierre-Louis Loubet με Ford Puma Rally1 που στην 2η ειδική και σε μια φαινομενικά εύκολη αριστερή στροφή, χτύπησε σε μία ρίζα δέντρου με συνέπεια το αγωνιστικό να "πεταχτεί" απέναντι καταστρέφοντας τη δεξιά ανάρτηση. Και λέμε άτυχος γιατί ο νεαρός Γάλλος μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε ένα καλό αγώνα και πάλευε για το βάθρο. 

Στην WRC2 κατηγορία, "υγιεινό περίπατο" φαίνεται πως κάνει ο Oliver Solberg με Skoda Fabia RS που έχει χτίσει μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του. Πάντως ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Yohan Rossel, φαίνεται πώς δεν "πατά" καλά στα χώματα της Πορτογαλίας καθώς δεν αντιμετωπίζει κάποιο τεχνικό θέμα με το Citroen C3 Rally2. 

Για αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερεις ειδικές με περίπου 60 αγωνιστικά χιλιόμετρα που θα κρίνουν το φετινό νικητή του Rally de Portugal. 


Σχόλια