Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Πανέτοιμη η On Sale Rally Team για το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας

Μετά από την πρεμιέρα στο Ολυμπιακό Ράλλυ, η οποία συνοδεύτηκε από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στη γενική κατάταξη, η On Sale Rally Team και το πλήρωμά της, Γιώργος Κεχαγιάς - Χρήστος Κουζιώνης, θα βρεθούν στην Θήβα Βοιωτίας, πόλη που θα αποτελέσει το επίκεντρο του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας.Για ακόμη μια φορά, στόχος της ομάδας και του πληρώματος, είναι η διάκριση και ο τερματισμός σε μια από τις κορυφαίες θέσεις, με το Skoda Fabia Rally2 evo που θα φέρει το Νο.2 στις πόρτες και είναι βαμμένο στα χρώματα του Ομίλου On Sale.

Ο Αγώνας

Ο δεύτερος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) κατά το διήμερο 3-4 Ιουνίου 2023.


Η αγωνιστική αρχή θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιουνίου 2023 με την Τελετή Εκκίνησης στη Θήβα. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει μια ειδική διαδρομή (Μουσείο Θήβας – 6,43 χλμ.), σε ασφάλτινο και χωμάτινο οδόστρωμα εντός του αστικού ιστού, όπου το στήσιμο και τα ελαστικά των αγωνιστικών θα είναι χωμάτινα, εξασφαλίζοντας ακόμη περισσότερο θέαμα.

Το κυρίως μέρος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, με δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, το Κλειδί (18,62 χλμ.) και την Θήβα (22,79 χλμ.). Η πρώτη εκ των δύο, επανέρχεται μετά από αρκετά χρόνια στο προσκήνιο, ενώ η δεύτερη είναι σαφώς πιο γνωστή στους νεότερους φίλους των ράλλυ, αφού υπήρξε σχεδόν αναπόσπαστο κομμάτι του Ράλλυ Ακρόπολις μέχρι και το 2021.

Μετά από την ολοκλήρωση των 5 ειδικών διαδρομών συνολικού μήκους 89,25 αγωνιστικών χιλιομέτρων, η Τελετή Τερματισμού θα διεξαχθεί το μεσημέρι, στη Θήβα.

Ωράριο

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Εκκίνηση (Κεντρική Πλατεία Θήβας), 19:00

Ε.Δ. 1 Μουσείο Θήβας (6,43 χλμ.), 19:18

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Ε.Δ. 2 Κλειδί 1 (18,62 χλμ.), 11:03

Ε.Δ. 3 Θήβα 1 (22,79 χλμ.), 11:36

Ε.Δ. 4 Κλειδί 2 (18,62 χλμ.), 14:24

Ε.Δ. 5 Θήβα 2 (22,79 χλμ.), 14:57

Τερματισμός (Θήβα), 15:52Δηλώσεις

Νίκος Κωνσταντόπουλος

(Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου On Sale)

«Διαρκής στόχος της On Sale Rally Team, όπως άλλωστε και του Ομίλου μας, είναι η βελτίωση και τα κορυφαία αποτελέσματα σε κάθε μας δραστηριότητα. Η συμμετοχή μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος δεν αποτελεί εξαίρεση, οπότε στο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας θέλουμε να συνεχίσουμε τις θετικές εμφανίσεις. Ο Γιώργος με τον Χρήστο έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και η τεχνική μας ομάδα έχει εργαστεί με συνέπεια, ώστε το Skoda Fabia Rally2 evo της ομάδας να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όσον αφορά στον ανταγωνισμό, ο αριθμός και η ποιότητα των συμμετεχόντων προμηνύουν μια ενδιαφέρουσα μάχη και φυσικά, εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».Γιώργος Κεχαγιάς

«Το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας περιλαμβάνει ωραίες, πατημένες ειδικές διαδρομές που προδιαθέτουν θετικά τον οδηγό. Πρόκειται για έναν μεγάλο και απαιτητικό αγώνα, που απαιτεί και τακτική. Ανάμεσα στις διαδρομές της Κυριακής, το Κλειδί και την Θήβα, η απλή διαδρομή είναι πολύ μικρή, οπότε πρέπει τα πάντα να γίνει στην εντέλεια, αφού τα χρονικά περιθώρια δεν είναι μεγάλα. Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για έναν μεγάλο και δύσκολο αγώνα, με πολλά συνεχόμενα χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών. Από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, όπως κάνουμε σε κάθε εμφάνιση της ομάδας μας».Χρήστος Κουζιώνης
«Κάθε αγώνας αποτελεί μια ξεχωριστή πρόκληση και το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Η έναρξη με την ειδική διαδρομή στη Θήβα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας διεξάγεται σε άσφαλτο, όμως εμείς θα πρέπει να αγωνιστούμε με χωμάτινο στήσιμο και ελαστικά, απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση. Αντίστοιχη πρόκληση, είναι ο συνδυασμός δύο ειδικών διαδρομών (Κλειδί, Θήβα) με διαφορετικά στοιχεία. Το Κλειδί, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί για αρκετά χρόνια, απαιτεί καλές σημειώσεις και σωστή διαχείριση ρυθμού. Από την άλλη, η Θήβα είναι πιο οικεία σε όλους και αρκετά πιο γρήγορη, ωστόσο διαθέτει σημεία που απαιτούν προσοχή και σεβασμό, ώστε να μην προκύψουν απρόοπτα».


Σχόλια